Иновативен концерт по музика на Бах в ‘Sofia Jazz Peak’

06.04.2016

3947adfc65bab15c8aa4baf4d9ba5a26Иновативен джаз проект по музика на Й.С.Бах ще бъде представен на 13 април на фестивала ‘Sofia Jazz Peak’. Концертната програма ‘Bach into Myself’ на италианския цигулар Лука Чарла ще се състои в ‘Sofia Live Club’ след седмица.

С този концерт Чарла отдава почит към един от любимите си композитори Йохан Себастиан Бах. Той претворява музиката на великия бароков майстор, като я съчтава в модерно звучене с джаз, класика, съвременно творчество и импровизация. ‘Bach into Myself’ включва и оригинални композиции от самия изпълнител и творби от други автори, повлияни от Бах – Ейстор Вила-Лобос и Астор Пиацола.

Проектът ‘Bach into Myself’ се включва в програмата на „Европейски музикален фестивал”, организиран от музикална агенция „Кантус Фирмус” и е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2016 г. Съорганизатор е Министерството на културата  и е под патронажа на вицепримиера Румяна Бъчварова и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Фестивалът ‘Sofia Jazz Peak’ се провежда за първи път през 2003 г. Неговата цел е да бъдат представени най-интересните изпълнители на съвременния джаз и други близки до него стилове. Концепцията на фестивала се опира до максималната свобода в дефиницията на джаза. Голяма част от гостуващите изпълнители са от световна класа. Сред тях са Ал Жеро, Джордж Бенсън, Маркъс Милър, както и много български майстори на джаза като Милчо Левиев, Камелия Тодорова, Теодосий Спасов, Ангел Заберски и др. През изминалата година ‘Sofia Jazz Peak’ бе отличен със сертификат за качество „Европейски фестивал” от платформата „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа.”

С магическия звук на своята цигулка Лука Чарла ни кани на едно уникално музикално пътешествие. Билетите за концерта са в продажба на касата на „Кантус Фирмус” в зала „България” и онлайн.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Лятото пристига в София с A to JazZ Festival през юли25.05.2018

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаПитър Линдберг – красотата идва, когато маските паднатФотография