Джейк Гиленхол дава заявка за „Оскар“ в първия трейлър за ‘Southpaw’

28.03.2015

Суперзвездата Джейк Гиленхол ще се опита да доведе серията си от успешни проекти от последните няколко години до своеобразен връх с предстоящия филм ‘Southpaw’ под режисурата на Антоан Фукуа.
jake-gyllenhaal-PodMostaСъвсем наскоро излезе първият трейлър за спортната драма, в която Гиленхол ще играе непретенциозен боксьор от беден квартал, който се издига в класациите с рисковите си тактики и упоритостта си на ринга. С прогреса идват и проблемите, включително и в семейството му, които го довеждат до ръба на самоунищожението.

Историята на филма е вдъхновена от живота на рапъра Еминем и дори се явява като „духовно продължение“ на „8-та миля“. Самият Еминем е бил прикачен към проекта дълго време, за да играе главната роля. На 6-ти март 2014 година го заменя Джейк Гиленхол, Антоан Фукуа се ангажира с режисурата, а ‘The Weinstein Company’, легендарни с редовните си успехи на наградите „Оскар“, се заемат с реализацията и разпространението на филма.

Вижте още: Ревюто ни за последния проект на Антоан Фукуа – „Закрилникът“ с Дензъл Уошингтън

Заглавието на филма произхожда от жаргонно наименование на хората, използващи предимно лявата си ръка. Гиленхол е обграден от първокласен поддържащ състав, в който личат имената на прекрасната и талантлива Рейчъл МакАдамс, носителят на „Оскар“ Форест Уитакър, рапърите Фифти Сент и Рита Ора, както и звездата от „Бързи и яростни“ Тайрийз Гибсън.

Филмът излиза по кината на 31-ви юли, което му предрича нелека съдба. На същата дата излиза и „Мисията невъзможна: Престъпна нация“, която по всяка вероятносто ще го победи в комерсиалното съревнование, а що се отнася до наградите, филмът е позициониран доста далеч от традиционния зимен сезон на претендентите. Все пак феновете на Джейк Гиленхол ще се надяват, че представянето му ще е достатъчно силно, за да остави впечатление до наградите „Оскар“ догодина.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Йорданка ВеселиноваHighlights: Интересните събития този уикенд07.08.2018

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE