Мерилин Менсън провокира с ново звучене

17.05.2015

С характерното си бледо лице и контактни лещи двуметровият Менсън е жива легенда в историята на метъла.

Вървящ по стъпките на Алис Купър, Менсън е истински американски Франкенщайн. Умело използва иконата на Холивуд Мерилин Монро и серийния убиец на 60-те Чарлс Менсън за свой сценичен псевдоним. Той показва, че светът е едновременно красив и грозен. Без съмнение след издаването на първия му албум  ‘Portrait of an American Family’ през 1994г. Менсън превърна сенките в едно по-интересно място за скитане. Сатирично подритва изображения на папи, порно звезди и поп идоли на сцената. Продава над 68 милиона записи. Той превърна денс класиките  ‘Tainted Love’ и  ‘Sweet Dreams (Are Made of This)’ в електро-готик химни. За своите 46 години Мерилин е бил модел на Сен Лоран (Saint Laurent), встъпва в брак и се развежда с Дита фон Тийз и пленява Трейси Лорд, Стоя и Джена Джеймисън.

За разлика от други изпълнители, дори в интернет влиянието на Менсън не показва никакви признаци на затихване. Каква е тайната за вечен успех? „Сделка с дявола в стил „Фауст„, казва Менсън с лукава усмивка пред Dazed. „Цербери  тропат на вратата ми от доста дълго време. Най-накрая осъзнах, че трябва да върна това, което дължа, и това е този албум. Плащам си дълговете към дявола.“

На 19 януари тази година Менсън пусна албума сиThe Pale Emperor. Смесицата от блус и рок, както и песните сами по себе си, са предпоставка за обявяване на албума като най-добър след ‘Mechanical Animals’ от 1998г. Записан е през последните месеци след смъртта на неговата майка и може би поради тези обстоятелства е много по-различен като звучене. И все пак има и много от класическия Менсън. Песни за грях (‘Deep Six’), лекарства (‘Third Day of a Seven Day Binge’) и оръжия. Влиянието на огнестрелното оръжие в албума e осезаемо в песните Killing Strangers’ и ‘Cupid Carries a Gun’. Минаха цели 16 години, откакто медиите го превърнаха в изкупителна жертва за клането в гимназия Кълъмбайн, но травмите му са все още налице.

1280x720Съвсем наскоро Мерилин Менсън пусна видеото към песента ‘The Mephistopheles Of Los Angeles’. Режисьорът е Франческо Кароцини, който е работил с Лана Дел Рей, Бионсе и A$AP Rocky. Новото видео е доста артистично и е пълно с метафори. От татуираните членове на улични групировки до кръщението в мръсна вода виждаме стилът на Менсън променен. Въпреки това песента е безспорно една от най-силните в албума ‘The Pale Emperor.

Можете да гледате новото видео тук:

Автор: Елена Ангелинина
Снимки: Dazed

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаРайън Адамс – странстващият пътник в сенките на въображението14.04.2016

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Любовникът от Zanziбар“ или когато щастието е по-близо, отколкото си мислимТеатър