Наръчник за приключенци в София

31.08.2018

Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите.

– Пипи Дългото Чорапче

Ако има място в България, което масово се избягва през лятото, то това е столицата. Сякаш през месеците юни, юли и август от София произнасяме само частта с оф(ффф)кането. Но колкото и невероятно да ви се струва, в София също може да се отдадете на приключения.

Ето и нашите предложения за нещотърсачи:

Коколандия

Коколандия

Нека да позная- или никога не сте били, или сте били преди много години като деца. Е, време е да посетите ,,Коколандия” отново! Скритият в Борисовата градина въжен парк със сигурност ще измори и разтегне всеки мускул от тялото ви, а емоцията е несравнима. Все едно сте Индиана Джоунс или Лара Крофт, само че без риск за живота. ,,Кололандия” разполага с различни нива на трудност като ви препоръчвам да се пробвате и на най- сложното, за да сте максимално удоволетворени от вашето малко приключение.

За цени и подробна информация вижте тук.

Escape Rooms

В София има много, ама много ескейп стаи, както и градски куестове. С две думи, в ескейп стая попадате на едно мрачно място, където с отбора си трябва да откривате улики, да наблюдавате обстановката и да намирате отговор на загадки, които разказват истории, и да излезете от помещението (в повечето случаи са няколко помещения), в което сте “заключени”. Градските куестове имат същата идея, само че не сте затворени никъде и трябва да разгадаете историята из улиците на столицата. Всички такива ескейп стаи можете да намерите тук.

Една от тях е и Room66. Няма да ви разказвам в подробности за нея, защото ще ви отнема един от най- важните елементи на играта: изненадата. Но ще ви спомена, че там ви очакват професионалисти, което много променя изживяването и ви кара да забравите, че всичко е просто игра. Накрая ще ви направят и снимка за спомен. А на 28 септември ще се проведе и т.нар. ,,Куест на годината”, който е на открито в центъра на столицата.

Имайте предвид, че в Room66 може да ви стане страшничко, а в продължението ѝ- Room 66- има и horror елементи. Ако не си падате по екстремности, може да опитате в Offline или в ескейп стая с виртуална реалност. Такава е Escape Reality. Тя предлага съвсем различен тип изживяване. Слагате очилата, разполагате се удобно на местата си и се пренасяте в друг свят.

Батут парк

Area52

Казват, че 10 минути скачане на батут е равно на един час тичане. Е, без значение дали сте за спорта, или просто защото искате искате да си върнете детските спомени, може да посетите батут парк. Там ще можете да поскачате на воля и да отпуснете след натоварващ ден. Най- големият батут парк в България се намира в София и се нарича ,,Area52”. Там се провеждат и вечерни трамплин партита, така че можете да съберете компанията и да потанцувате по малко по- необичаен начин.

И за по- артистичните:

Уроци по рисуване

Галерия ,,Европа”

Ако искате да си проведете арт- терапия, то галерия ,,Европа” в центъра на столицата е вашето място. Можете да отидете всеки ден за еднократно посещение и да ви бъде проведен урок по рисуване сред картините. В урока са включени всички консумативи, така че в края му ще си тръгнете и със самоделно произведение на изкуството.

Mátzalo

В същия дух са и заниманията в ,,Màtzalo”. Там можете да изберете керамичен съд, който да изрисувате по свой дизайн (без уроци и учители), а след това от екипа на ,,Мацало” го изпичат и лакират. Следващата стъпка е да го приберете вкъщи, където да ви носи слънчево настроение.

Това е краят на нашия наръчник за приключенци в София. Е, нещотърсачи, намерихте ли това, което (не) търсехте в столицата?


Автор: Йоанна Антова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Йоанна АнтоваУикенд бяство: Паркът за танцуващи мечки в Белица11.09.2018

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование