Пловдив е отличен за Балканска столица на културата

10.12.2015
Снимка: Plamen Agov, Wikipedia
Снимка: Plamen Agov, Wikipedia

Най-старият град в Европа – Пловдив, получи заслужена номинация за Балканска столица на културата от годишните награди “Balkan Аwards For Tourism Industry 2015”.

Обявен за Европейска столица на културата, градът под тепетата притежава повече от 200 културно-исторически забележителности и над  300 000 движими културни паметника с находки от седем археологически периода. Днес градът успешно се развива като водеща дестинация за културен туризъм.

През последната година Пловдив прибави 12 нови фестивала и редица нови и разнообразни по жанр събития към културния си календар. Статистиките сочат, че градът е посещаван от три пъти повече зрители заради културните си събития само тази година.

Спечелването на титлата за Европейска столица на културата през 2019 г. е резултат от успешна стратегия, която ще увеличи многократно броя на туристите и ще даде възможност на Пловдив, каквато не е имал до момента.

Включването на Пловдив в една от десетте най-желани за посещение дестинации от Lonely Planet  е поредното международно призвание.

Кметове, министри, депутати и гости от Балканите се събраха вчера в столичния хотел „Рамада” за официалното връчване на наградите от “Balkan Аwards For Tourism Industry 2015”.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"„Стара хартия за нова книга“ – за шести път в шест града04.09.2018

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мисис Америка“ е наелектризиращ сблъсък на интереси в неустоима картина на 70-теКино