Спектакълът „ За сватбите!“ – отново на сцена

Източник: http://bulstradarena.com/

Източник: http://bulstradarena.com/

На 18-ти декември в зала Арена Армеец – София отново ще се съберат всички почитатели на харизмата на Камен Донев. Този път обаче той ще е пред публика заедно с Бобан и Марко Маркович. Представлението е озаглавено „Песни, танци и истории из Балканските земи за сватбите!“.

Миналата година спектакълът беше представен за пръв път. Залата беше пълна и изключително развълнувана след представлението. На сцената имаше трапеза от едната страна, а от другата оркестър. В средата стоеше той – Камен Донев и цялото му същество, събиращо няколко изкуства в едно. „За сватбите“ е съвкупност от музика, истории от българските традиции, които са били част от бита на нашите баби. Тази година темата ще бъде още по-обширно представена. Традициите няма да извират  само от българските села,  а от малките кътчета на всички Балкански земи.

Какво е сватбата? Какво е значела тя за хората тогава и какво значи сега? Защо хората се женят? Защо на втория ден сватбарите тъгуват, че празненството е към края си? На всички тези въпроси ще бъде даден отговор по пъстър и забавен начин.

Още информация за събитието може да откриете на уеб страницата  на Ивентим, както и на касите на билетния център в НДК.

 

 

Автор: Илияна Павлова

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to