Suits – когато костюмите срещнат адвокатите

07.08.2013

Първото ми впечатление като видях обложката на Suits беше, че това е поредният еднотипен адвокатски сериал. Нямам нищо против правото, просто този тип сериали не ме кефят. Повтарящи се сюжети, не чак толкова впечатляваща актьорска игра и постни персонажи. Няколко хвалебствени статуса във фейсбук ме провокираха да дръпна първия епизод.

suits1Бум. Директно ме грабна. Действието се върти около Майк Рос (Патрик Джей Адамс). Той е самоук и изключително умен младеж, който заради няколко погрешни завоя изхвърча от университета. За да се изхранва ходи и взима САТ-овете, на хора, които не могат да се справят с това. Тревата е неизменна част от живота на Майк Рос до момента, в който не става съдружник на един от най-добрите адвокати в Ню Йорк – Харви Спектър (Гейбриъл Мач). Майк има удивителна визуална памет, знания, находчивост и е много по-различен от стереотипа за човек на неговото място (разбирай: типичното харвардско леке). Точно това е и причината да се озове в тандем с Харви Спектър. Политиката на компанията изисква диплома от Харвард, а Майк Рос няма такава. Останалото е борба за власт, находчивост, лъжи и костюми.

Вижте още: Още ревюта на сериали вижте Тук!

Кевин Брей сякаш е уловил терзанията ми и е раздвижил страхотно идеята за адвокатски сериал. Персонажите са интересни, забавни и респектиращи. Героят на Патрик Джей Адамс придава гъвкавост на действието. Въпреки това, Кевин Брей се придържа към основните щрихи на жанра, но успява да го направи по-увлекателно и да размива сюжета в няколко насоки.

Suits - Season 3Ключов за успеха на сериала е сценария. Без сложна терминология, която да те оставя с увиснало чене и падащи пуканки по него. Разнообразието на героите позволява разнообразен сценарий. Хуморът е с мярка, а Арън Корш знае как да подбира думите в този сериал.

Ще отместя вниманието от Майк Рос и ще ви насоча към Харви Спектър. Роля, изиграна от Гейбриъл Мач. Киноманите го познават от „Фермата” с Пачино,  „Добрият пастир” с Де Ниро и най-вече от „Любовна песен за Боби Лонг”, където си партнира с Джон Траволта и Скарлет Йохансон. Ако има образ, с който някога ще го запомня, то това безспорно е адвокатът-акула и типичният womanizer – Харви Спектър. Дързък, находчив и безкомпромисен. Ехидна, тънка, самодоволна усмивка при всеки силен за него момент. Абсолютно клише. Абсолютна класа.

Suits - Season 2

Не, не съм забравил да пиша за музиката. Просто смятам, че е най-доброто заключение на това ревю. (http://www.youtube.com/watch?v=PhJnpbicLnk) Когато чуеш това, ти се чувстваш истински джентълмен, чувстваш се класа…чувстваш се костюмар. Гледайки сериала, обикваш това чувство.

Оценка: 8.1/10

Оценка IMDb: 8.8/10

П.С. В новия 3-ти сезон, са включени два героя от любимия ни Game of Thrones. Кевин Брей очевидно е преживял тежко 9-тия епизод на 3-ти сезон (Червената сватба), по-известен като „Уат дъ фак” и възкресява Лейди Старк (Мишел Феърли) като петролен магнат, обвинен в корупция и убийство (явно не и върви на жената).  Лорд Варис (Конлет Хил) отново се е забъркал в игрите за трона. Ако с ревюто не успях да ви привлека вниманието, то тука трябва да съм ви спечелил.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян СимеоновКак Game of Thrones превърна композитора си в рок звезда?29.03.2019

Още от Под Моста

Габриела КанджеваПреди концерта: любимите ни 5 песни на Il VoloМузика