Suits – когато костюмите срещнат адвокатите

07.08.2013

Първото ми впечатление като видях обложката на Suits беше, че това е поредният еднотипен адвокатски сериал. Нямам нищо против правото, просто този тип сериали не ме кефят. Повтарящи се сюжети, не чак толкова впечатляваща актьорска игра и постни персонажи. Няколко хвалебствени статуса във фейсбук ме провокираха да дръпна първия епизод.

suits1Бум. Директно ме грабна. Действието се върти около Майк Рос (Патрик Джей Адамс). Той е самоук и изключително умен младеж, който заради няколко погрешни завоя изхвърча от университета. За да се изхранва ходи и взима САТ-овете, на хора, които не могат да се справят с това. Тревата е неизменна част от живота на Майк Рос до момента, в който не става съдружник на един от най-добрите адвокати в Ню Йорк – Харви Спектър (Гейбриъл Мач). Майк има удивителна визуална памет, знания, находчивост и е много по-различен от стереотипа за човек на неговото място (разбирай: типичното харвардско леке). Точно това е и причината да се озове в тандем с Харви Спектър. Политиката на компанията изисква диплома от Харвард, а Майк Рос няма такава. Останалото е борба за власт, находчивост, лъжи и костюми.

Вижте още: Още ревюта на сериали вижте Тук!

Кевин Брей сякаш е уловил терзанията ми и е раздвижил страхотно идеята за адвокатски сериал. Персонажите са интересни, забавни и респектиращи. Героят на Патрик Джей Адамс придава гъвкавост на действието. Въпреки това, Кевин Брей се придържа към основните щрихи на жанра, но успява да го направи по-увлекателно и да размива сюжета в няколко насоки.

Suits - Season 3Ключов за успеха на сериала е сценария. Без сложна терминология, която да те оставя с увиснало чене и падащи пуканки по него. Разнообразието на героите позволява разнообразен сценарий. Хуморът е с мярка, а Арън Корш знае как да подбира думите в този сериал.

Ще отместя вниманието от Майк Рос и ще ви насоча към Харви Спектър. Роля, изиграна от Гейбриъл Мач. Киноманите го познават от „Фермата” с Пачино,  „Добрият пастир” с Де Ниро и най-вече от „Любовна песен за Боби Лонг”, където си партнира с Джон Траволта и Скарлет Йохансон. Ако има образ, с който някога ще го запомня, то това безспорно е адвокатът-акула и типичният womanizer – Харви Спектър. Дързък, находчив и безкомпромисен. Ехидна, тънка, самодоволна усмивка при всеки силен за него момент. Абсолютно клише. Абсолютна класа.

Suits - Season 2

Не, не съм забравил да пиша за музиката. Просто смятам, че е най-доброто заключение на това ревю. (http://www.youtube.com/watch?v=PhJnpbicLnk) Когато чуеш това, ти се чувстваш истински джентълмен, чувстваш се класа…чувстваш се костюмар. Гледайки сериала, обикваш това чувство.

Оценка: 8.1/10

Оценка IMDb: 8.8/10

П.С. В новия 3-ти сезон, са включени два героя от любимия ни Game of Thrones. Кевин Брей очевидно е преживял тежко 9-тия епизод на 3-ти сезон (Червената сватба), по-известен като „Уат дъ фак” и възкресява Лейди Старк (Мишел Феърли) като петролен магнат, обвинен в корупция и убийство (явно не и върви на жената).  Лорд Варис (Конлет Хил) отново се е забъркал в игрите за трона. Ако с ревюто не успях да ви привлека вниманието, то тука трябва да съм ви спечелил.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Димитър Рахталиев„Чернобил“ е смразяващ кръвта шедьовър31.05.2019

Още от Под Моста

Под МостаТеатрално, визуално и културноКино