Търсят се най-креативните фотографи и оператори

17.05.2018

Red Bull JOURNEYversity търси най-креативните фотографи и оператори за предстоящо състезание Red Bull Moreni Challenge. Уникалното събитие, което представлява бягане и катерене към върха на Морените, природният феномен на Витоша единствен по рода си за страната, ще се проведе на 9-ти юни.

Идеята на JOURNEYversity (от Journey + University, приключение + университет, англ.) е да предостави възможности на всички почитатели на фотографията да доразвият уменията си и да навлязат още по-дълбоко в изкуството на заснемането. Ето защо те предлагат инициативата отразяване на приключенско събитие и екстремен спорт, и то за осми път. Записванията за тазгодишното издание са до 18-ти май, като подбраните кандидати ще имат уникалната възможност да преминат специално подготвително обучение, което ще цели да ги запознае със стандартите за видео заснемане и обработка на Red Bull Media House. Освен това платформата предоставя възможност за популяризация на репортажите през каналите на Red Bull, като участниците ще могат да реализират самостоятелно създадено от тях съдържание.

Авторите на най-добрите кадри ще бъдат наградени с фотографска и операторска техника по избор на стойност до 2000 лв. Избраните кандидати ще бъдат обявени до 23-и  май, след което ще се готвят за предварителна сесия на терена на 31-и май. Те ще се срещнат с вдъхновителя на състезанието Red Bull Moreni Challenge –  Кирил Николов – Дизела. Той ще разкрие спецификите на терена и на формата на състезанието, и ще демонстрира своя личен пробег по Морените пред кандидатите.

Победителят ще бъде избран на базата на цялостно представяне. Ще се вземат предвид кадрите от предварителната сесия и най-вече по време на състезанието, а тежест ще имат и събраните харесвания във Фейсбук.

Кандидатури (кратка биография и авторски материали) могат да бъдат изпращани до 18 май 2018 г., на redbullcontent.bg@gmail.com

За повече информация следете страницата във Фейсбук Red Bull Moreni Challenge.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Skin orgasm - различното музикално преживяване17.08.2015

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Заедно в час“ - истории от „празните книги“Образование