To do list: Разходка с куче от приюта край Богоров

11.07.2018

Идея номер 2.

Лято е. Е, поне на теория. Обаче нас дъжда не ни плаши и е време да добавим нова идея към to do list-a. В какво се състои той? Накратко: къде, какво и как можем да вършим в София, за да си прекараме едно различно лято. Както вече ви обещах с първата идея, ще сътворя рубрика с предложения за лятото. Тя е посветена на всички нас, чиято ваканция все още е на другия лист на календара.

Снимки: Бандата на 1500-те/ 1500 Dog Gang

От опит знам, че лятото е най – непродуктивният сезон на годината. Сещате се… жега, отпуски, море, приятели, които ти пишат: „Хайде довечера на по едно малко в бара“. А то никога не е едно, пък камо ли малко. И така лятото се превръща в сезона на: „ Ще го направя утре.“ Отлагаме, защото просто има толкова по-приятни неща за вършене. На никого не му се стои вкъщи, за да върши работа пред компютъра, когато може да излезе и да отиде на фестивал в Южния парк, нали? Все пак цялото това лежерно отношение и биченето на айляк ни карат да се чувстване малко неползотворни. В един от тези дни, в които най-голямото ми постижение е да си направя кафе (при това 3в1), аз открих една чудесна инициатива.

Дами и господа, драги кучелюбци,

Ако обичате неделите, ако обичате кучетата, ако искате да направите най-малко едно същество по-щастливо, ако искате да оставите телефоните и грижите за няколко часа, ако искате да изненадате любимия с нетипична среща, то вие трябва да се срещнете с обитателите на приюта край Богоров.

Идеята за тези разходки е дело на бандата на 1500-те. Това е група доброволци към общински приют Горни Богоров. Те искат да променят не само живота на кучетата в приюта, но и нагласата на обществото към животните.

Всяка неделя можеш да се включиш в бандата и да разхождаш кучета в приюта. Понякога животинките не са излизали от клетката си цял месец и това е най-големият подарък, който можеш да им направиш. Да ги галиш, да играеш и да тичаш с тях ще те зареди с много положителна енергия. Също така кучетата се социализират и получават своите мигове свобода и внимание, а това увеличава шансовете им за осиновяване. И това се случва всяка неделя от 09:00ч до 13:00ч при подходящи метеорологични условия.

„Няма по-добър психиатър на света от малкото кученце, ближещо лицето ти.“  – Бен Уилямс

Чифт удобни обувки, дрехи за цапане и добро настроение (може и малко лакомства за  новите ти приятели) и щастието е на една разходка разстояние. А после се чувстваш зареден, изморен и най-вече нужен. Да знаеш, че там някъде едно/две/три мокри нослета чакат другата неделя, за да те видят.

А пък може любовта от пръв погледа да те сполети и да си вземеш нов член на семейството. Човек никога не знае.

„Ако до всяко добро същество, застане поне още едно“

„Ех, ще започне такъв живот, че само си викам: Дано!“ Един слух  гласи, че ако ти и аз, и твоите приятели, и сестра ми, и нейните приятели, и съседката, изберем да посетим приюта пред поредния почивен ден, прекаран пред телевизора, ще намалим мрънкането и лошото настроение с 99,9%. Аз на слухове не вярвам, докато не ги проверя. Така че тази неделя отивам. Идваш ли?

П.П За повече информация и въпроси можете да пишете на страницата им във Facebook 1500 Dog Gang.


Автор: Цветелинка Цветанова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"To do list: Среща в (с) галерията02.07.2018

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Любовникът от Zanziбар“ или когато щастието е по-близо, отколкото си мислимТеатър