Улиците на Могило – град в черно-бяло

Откриване на изложба посветена на уличната фотография

Facebook

На 19-ти април в столичната галерия за фотография Synthesis  се открива изложбата на уличния фотограф Могило. Събитието започва от 19ч., а цялата изложба може да бъде видяна до 16-ти май, предава списанието на галерията.

Могило е фотограф посветил се на уличната фотография и улавянето на душата на града. Първоначално фотографията му е само хоби. След 2014г. посвещава по-голяма част от времето си имено на улицата. Улавя разнообразни сюжети от различни места по света. Черно-белите му фотоси сами разказват историята уловена в кадъра.

За себе си той казва: Аз не съм фотограф-художник. Аз съм наблюдател на улицата. Когато видя нещо, което ме забавлява или ме трогва, аз просто „кликвам“. Опитвам се да представя елементите на интересна история в един единствен, добре композиран кадър, като се старая да не мисля, а само да чувствам.“

Повече от творчеството на Александър Могило може да видите в изложбата му „Улиците на Могило“.

Стажанти на

За втора поредна година “Под Моста” организира стажантска програма във Факултета по журналистика към СУ. Принципът на програмата е по-големи колеги да дадат част от опита си на по-малките. През 2016 г. през програмата ще минат 17 студенти по журналистика първи курс от ФЖМК.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to