Urban Creatures 2017 започва със стена на NASIMO

30.06.2017

Артистът празнува рождения си ден днес с нова завършена творба

След като миналата година създадоха единствената по рода си изложба There is Light и отвориха галерията на открито с над десет големи стени в квартал „Хаджи Димитър“ , Urban Creatures се завръщат с настоящото издание.

Оставайки верни на идеята си Souls in Wallsдуши в стените, те продължават да вграждат парченца от себе си в творбите, които създават.

Поредната такава е дело на NASIMO и се намира в район Подуяне, квартал „Хаджи Димитър“, улица „Доктор Албърт Лонг“ номер 10 и е реализирана върху новопостроена сграда. Тя е озаглавена Memorial и е плод на съвместната работа между артиста и целия екип на проекта.

NASIMO завърши стената на връх рождения си ден на 28 юни. Целият екип го поздравява и му пожелава здраве и неизчерпаемо вдъхновение. Да си жив и здрав, Насте!

КАРТА: https://goo.gl/maps/jNTSnSgGtZA2

Стената е само началото на тазгодишното издание на Urban Creatures. Стените от квартала излязоха извън границите на страната и множество артисти от целия свят се свързват с организаторите с желание да се присъединят към тяхното семейство.

Поради големия интерес и множеството разнообразни идеи, тази година  продължителността на Urban Creatures е удължен до края на годината с няколко разнообразни проекта, с които организаторите искат да ни изненадат.

„Сигурни сме, че и творбите от тази година ще представляват интерес за жителите и гостите на столицата. Още от началото на годината наблюдаваме засилен интерес към квартал „Хаджи Димитър“, който стана място за разнообразен поток от туристи.“, разказва повече подробности екипът. 

„Продължаваме да вярваме в силата на изкуството и в таланта на родните ни артисти. Благодарим на София, че продължава да прави всичко възможно да се развиваме и да надграждаме с все по-мащабни идеи.“

За поредна година Urban Creatures e част от културния календар на столицата.

Ние сме Urban Creatures – Souls in Walls.

http://urbancreatures.bg/

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста""Urban Creators" и третият изрисуван самолет в света!14.06.2018

Още от Под Моста

Под Моста„Операция „Жълти стотинки“ събира средства за олимпийските отбори по природни наукиLIFE