Варненският театър гостува в София с „Кавказкият тебеширен кръг”

Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров”, който  е с три номинации за тазгодишните награди „Икар”, гостува в София с една от най-новите си постановки. „Кавказкият тебеширен кръг” ще гостува а 1 февруари в Народния театър „Иван Вазов”.

„Кавказкият тебеширен кръг” от Бертолт Брехт е с две номинации „Икар”. Проф. Маргарита Младенова, която е сред най-популярните български театрални творци и режисьор на спектакъла, е номинирана за режисура, а Стоян Радев ще се бори за престижната статуетка в категория водеща мъжка роля за превъплъщението си в Аркадий Чхеизде. В спектакъла участва голяма част от трупата на варненския театър – Гергана Плетньова, Антонио Угрински, Валери Вълчев, Николай Керанов, Биляна Стоева, Ина Добрева, Даниела Викторова, Пламен Димитров и Георги Богданов.

Прочетете още: Разговор със Стоян Радев – за смисъла, културата и боядисването на стени

„Кавказкият тебеширен кръг” изследва голямата тема за добротата и поставя този проблем през една древна история. Постановката представя момичето Груша, което не може да остави едно забравено дете и заради него се отказва от всичко. През тази история спектакълът пита възможно ли е да си добър и да живееш добре. „Да си добър не означава да си добродушен, а да вършиш добро – най-трудното за човека”, обощава концепцията си режисьорът Маргарита Младенова.

Под Моста
е независима медия, създадена от млади хора, занимаващи се с писане и журналистика. В сайта можете да намерите новини и изцяло авторска публицистика за култура и лайфстайл.

Сподели тази публикация

Google+ Linkedin Reddit Tumblr+ @Email to