Великотърновският театър „Весел” с награда за най-добро детско представление

04.12.2015
Снимка: theatre.art.bg
Снимка: theatre.art.bg

Великотърновският театър „Весел” представи България в световен театрален фестивал на най-големия малоазийски остров Борнео.  Артистите от театъра се върнаха с награда за най-добър детски спектакъл от “Rainforest world puppet carnival”.

В продължение на десет дни в областта Саварак се проведе четвъртото издание на световния театраен форум. В него участваха над 700 спектакъла от цял свят. Селектираните тринадесет представления са на театри от пет континента – Европа, Азия, Америка, Африка и Австралия. Артисти от цял свят представиха богата палитра от представления.

Очаровани от моноспектакъла на Веселин Василев „Не се предавай” останаха не само журито, но и тийнейджърите от града домакин, които изпълниха театралната зала до краен предел.  Посланието на представлението достигна до зрителите и ги провокира да станат активни участници в шоуто. Актьорът неусетно включва публиката в игрите – музикални, театрални, словесни и двигателни, а куклените етюди са своеобразен финал на театралния празник.

„Ние получихме покана за селекцията лично от продуцента по време на наше участие във фестивал в Банкок, Тайланд. Интересът към нашия спектакъл, който представих на английски, беше огромен. Затова ме поканиха да го изиграя и на сцената в Lodge International School, където бях аплодиран от 500 ученици и учители”, споделя Васил Василев.

„Не се предавай” е част от афиша на „Весел” повече от 15 години, а негов постановчик е Васил Василев. Посланието към малките зрители е винаги да правят всичко с удоволствие и да побеждават. Театърът е получил нови покани за участия в различни форуми за 2016 г., най-атрактивните от които са фестивали в Полша, Румъния, Испания и Бруней. Освен предстоящите представления, театър „Весел” подготвя и един голям подарък за своята публика – първо издание на Международен куклен фестивал във Велико Търново, където през летните месеци в парк „Марно поле” ще има куклени спектакли на открито всеки уикенд. През 2015 г. Куклен театър „Весел” се е представил на седем национални и международни форума.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"София Филм Фест – лятното кино на път към Велико Търново07.06.2018

Още от Под Моста

Димитър РахталиевАнимациите, които създадоха едно поколениеКино