4 заглавия за есените следобеди

01.10.2018
Varna Buddies 2019 Summer Edition

„Не мога да си позволя да стоя вкъщи и да пропусна нещо толкова прекрасно като есенно слънце. За това прекарвам на открито всеки възможен светъл миг“, казва Натаниел Хартоун. Октомври вече обагря дърветата, но все още ни позволява да се наслаждаваме на слънчеви следобеди в парка с книга в ръка. Ето и нашите 4 предложения за книжна разтуха през октомври.

1. „Живот в скалите“ – Мария Лалева

Неизлечимо болна млада жена и малкият ѝ син пристигат в Стария Созопол. Тук се запознават с няколко души, които скоро стават тяхно семейство: Михаил – бивш популярен актьор и настоящ пияница, Демир – мъдър и благ старец, Луиза – борбена и импулсивна арменка, и баба Настасия – ясновидка и гадателка. От този миг животът на всички се преобръща, а съдбите им се преплитат необратимо в любов, раздяла, смърт, прошка, мистика и усещане за предопределеност.

Драматичната история на ръба между философията и притчата провокира читателя да си задава въпроси, да открива своите лични отговори и да изживее цяла палитра от човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

1|2|3|4Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаСветовният ден на книгата с любими заглавия на „Под Моста“23.04.2019

Още от Под Моста

Момчил РусевКакво се случи в българската музика през първата половина на 2019?Музика