Музика

5 албума от април, които трябва да слушате

18.05.2021

Април беше чудесен музикално. Вълнуваща музика от групи, от които се очакваха солидни продукции. Само може да ни е яд, че отменят отново фестивали и няма особено как да пътуваме. Насъбра се доста фестивален материал за 2 години.

Royal Blood – Typhoons

Това е третият албум на британското рок дуо и е изцяло продуциран от тях (с изключение на две песни). Рифовете са по-добри, анаражиментите по-текстурирани, хармониите по-интересни. Албумът е направен да бъде актуален в по-късните часове и хората да танцуват на него. Групата звучи толкова уверено в това си амплоа, че сякаш е намерила мястото, на което иска да бъде. Рокендрол осветен от диско топка.

Greta Van Fleet – The Battle at Garden’s Gate

Момчетата от Детройт все повече излизат от сянката на „Лед Цепелин от Али Експрес“. Нека да сме откровени – звучат чудесно. А и наистина ли никой не би искал още малко Цепелин в живота си?

Kaleo – Surface Sounds

5 години след A/B най-сетне феновете на Kaleo дочакахме новия албум. Всички 11 песни са дело на JJ (вокал) и са записани на различни места по света. Имал съм удоволствието да слушам групата два пъти – на живо звучат също толкова добре. Албумът продължава блус-рок-фолк посоката, а отличителният глас на JJ го прави точно това, което феновете очакваха.

London Grammar – Californian Soil

London Grammar не е група, която ще те хване за яката. Те са добрите, средна класа деца, които рисуват поп пейзажи. Ако говорите в колата, има шанс дори да забележите, че Рийд (вокал) излива сърцето си. Но ако шофирате сами, тя е в състояние да разбие вашето.

Birdy – Young Heart

Birdy не е артист, който ще ни изненада, но е артист, който създава красива и нежна музика. 5 години по-късно отново имаме албум от нея.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под Моста5 албума от юни, които трябва да слушате15.07.2021

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от юли, които трябва да слушатеМузика