Музика

5 албума от октомври, които трябва да слушате

17.11.2021

Октомври музикално по-скоро ме разочарова, защото очаквах много по-силен албум от Coldplay. За щастие, някои други артисти и групи компенсираха и може да ги намерите в скромната ни селекция.

James Blake – Friends That Break Your Heart

Петият албум на James Blake е красив и изтънчен. Продължава да успява деликатно да експериментира, прокарва нови стилове в музиката си и да представя цяла палитра от емоции в песните си. В този албум успява да изследва сложна тема като приятелството и го прави изцяло в свой стил.

FINNEAS – Optimist

Няма да крия, че братът на Били Айлиш прави музика, която харесвам повече от нейната. Това е негов дебютен албум, макар и да не включва някои от вече популярните му песни. Имайки предвид продуцентските му умения, то можем да кажем, че този албум не е толкова представяне колкото изповед. Чудесен дебют.

HONNE – Let’s Just Say The World Ended A Week From Now, What Would You Do?

Освен епично дългото си заглавие, този албум е и меко казано добър. Дуото умело вирее в своя стил, но този път е и привлякло серия от гости в албума като Khalid, Pink Sweat$ и др. Разкошни вокали и продукция.

Ed Sheeran – Equals

Няма как да поставим този албум до най-добрите на Ed Sheeran, но е без съмнение емоционален. Повлиян е от неговия брак, раждането на дъщеря му и смъртта на баща му. Това, което прави за някои може да е банално, но работи отлично и той не спира да изкарва песни в своя си стил. В едно ревю на албума четох, че Ed Sheeran издава песни, които резонират с емоционално нужди в универсални моменти. Мисля това описва този албум много добре.

Joe Bonamassa – Time Clocks

Джо Бонамаса си е легендарeн статут, а с този албум показва, че изобщо не мисли да почива на стари лаври. Продуциран е от Кевин Шърли. Блус на друго ниво.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от юли, които трябва да слушате17.08.2021

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от септември, които трябва да слушатеМузика