Музика

5 албума от октомври, които трябва да слушате

17.11.2021

Октомври музикално по-скоро ме разочарова, защото очаквах много по-силен албум от Coldplay. За щастие, някои други артисти и групи компенсираха и може да ги намерите в скромната ни селекция.

James Blake – Friends That Break Your Heart

Петият албум на James Blake е красив и изтънчен. Продължава да успява деликатно да експериментира, прокарва нови стилове в музиката си и да представя цяла палитра от емоции в песните си. В този албум успява да изследва сложна тема като приятелството и го прави изцяло в свой стил.

FINNEAS – Optimist

Няма да крия, че братът на Били Айлиш прави музика, която харесвам повече от нейната. Това е негов дебютен албум, макар и да не включва някои от вече популярните му песни. Имайки предвид продуцентските му умения, то можем да кажем, че този албум не е толкова представяне колкото изповед. Чудесен дебют.

HONNE – Let’s Just Say The World Ended A Week From Now, What Would You Do?

Освен епично дългото си заглавие, този албум е и меко казано добър. Дуото умело вирее в своя стил, но този път е и привлякло серия от гости в албума като Khalid, Pink Sweat$ и др. Разкошни вокали и продукция.

Ed Sheeran – Equals

Няма как да поставим този албум до най-добрите на Ed Sheeran, но е без съмнение емоционален. Повлиян е от неговия брак, раждането на дъщеря му и смъртта на баща му. Това, което прави за някои може да е банално, но работи отлично и той не спира да изкарва песни в своя си стил. В едно ревю на албума четох, че Ed Sheeran издава песни, които резонират с емоционално нужди в универсални моменти. Мисля това описва този албум много добре.

Joe Bonamassa – Time Clocks

Джо Бонамаса си е легендарeн статут, а с този албум показва, че изобщо не мисли да почива на стари лаври. Продуциран е от Кевин Шърли. Блус на друго ниво.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян СимеоновАлбумите на 2021-а07.01.2022

Още от Под Моста

Под МостаГеорги Енчев – Goosh: 20 години с модерна култура в обувкитеLIFE