Музика

5 албума от септември, които трябва да слушате

20.10.2021

Този месец ще е може би първият без рок, но така и нямаше албум, който да ме грабна. За сметка на това ще има повече соул, R&B и хип-хоп.

JMSN – Heals Me

Шести албум за този бог на R&B-то, който не разбирам защо не е по-оценяван и слушан. Аз съм си отявлен фен. Страхотни мелодии, концепция и смели решения.

Drake – Certified Lover Boy

21 песни. 86 минути. Впечатлявам се от КПД-то на Drake. Албумът не бе високо оценен от критиката (кой се вълнува от критика в днешно време), но в него има песни, които ще намерят достойно място във всеки плейлист. „Papi’s home“ и „Fair Trade“ са моите фаворити. В албума се подвизават Jay Z, Ty Dolla Sign, Travis Scott, Yebba, Giveon и много други.

Jordan Rakei – What We Call Life

Майсторски изпипан 4-ти албум за Jordan Rakei, който не спира да се развива като артист. Самият той е страхотен музикант, автор на текстове и има жесток глас, който вълнува. Силно очаквам още музика от него в близкото бъдеще.

Low – Hey What

13 албума и 28 години кариера. И този албум изненада музикално всички и е в почти всички адекватни класации за албум на месеца. Най-смелият албум на инди рок дуото до момента.

Yebba – Down

Дебютен албум за Yebba, която иначе сме чували в колаборации с артисти като Drake, Mark Ronson, Sam Smith, Ed Sheeran и други. Обичам стиловата хаотичност в дебютните албуми на един артист. Именно това може да видим и при Yebba. Абсолютна вокална вариация от песен в песен. Страхотен проект.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от юли, които трябва да слушате17.08.2021

Още от Под Моста

Боян СимеоновFjällräven представя ново попълнение към линията KånkenLIFE