Музика

5 албума от септември, които трябва да слушате

20.10.2021

Този месец ще е може би първият без рок, но така и нямаше албум, който да ме грабна. За сметка на това ще има повече соул, R&B и хип-хоп.

JMSN – Heals Me

Шести албум за този бог на R&B-то, който не разбирам защо не е по-оценяван и слушан. Аз съм си отявлен фен. Страхотни мелодии, концепция и смели решения.

Drake – Certified Lover Boy

21 песни. 86 минути. Впечатлявам се от КПД-то на Drake. Албумът не бе високо оценен от критиката (кой се вълнува от критика в днешно време), но в него има песни, които ще намерят достойно място във всеки плейлист. „Papi’s home“ и „Fair Trade“ са моите фаворити. В албума се подвизават Jay Z, Ty Dolla Sign, Travis Scott, Yebba, Giveon и много други.

Jordan Rakei – What We Call Life

Майсторски изпипан 4-ти албум за Jordan Rakei, който не спира да се развива като артист. Самият той е страхотен музикант, автор на текстове и има жесток глас, който вълнува. Силно очаквам още музика от него в близкото бъдеще.

Low – Hey What

13 албума и 28 години кариера. И този албум изненада музикално всички и е в почти всички адекватни класации за албум на месеца. Най-смелият албум на инди рок дуото до момента.

Yebba – Down

Дебютен албум за Yebba, която иначе сме чували в колаборации с артисти като Drake, Mark Ronson, Sam Smith, Ed Sheeran и други. Обичам стиловата хаотичност в дебютните албуми на един артист. Именно това може да видим и при Yebba. Абсолютна вокална вариация от песен в песен. Страхотен проект.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян СимеоновАлбумите на 2021-а07.01.2022

Още от Под Моста

Под МостаГеорги Енчев – Goosh: 20 години с модерна култура в обувкитеLIFE