Музика

7 албума от януари и февруари, които трябва да слушате

04.03.2022

Реших да обединя януари и февруари в 7 прекрасни албума, които да изпълнят мартенските ви плейлисти. Силно вярвам, че във всеки албум ще откриете по нещо, което да ви накара да затворите очи за малко от удоволствие.

White Lies – As I Try Not To Fall Apart

Това е албум, който надали ще докара нови фенове на британското трио, но със сигурно ще ги върне към музикалните селекции в клубовете. Добавени са 5-6 щипки фънк към музиката. „Am I really going to die“ ми е личен фаворит.

Maverick Sabre – Don’t Forget To Look Up

Няма грешна нота в този албум. Открих Maverick Sabre преди години, покрай приятели във Великобритания. Бих казал, че имаше творчески буфер след първоначалния му пробив, но Don’t Forget To Look Up е точно това, което всеки фен се е надявал да получи. Всяка песен звучи сякаш артистът има какво да каже, няма пълнеж. Една от приятните изненади в началото на тази година.

Samm Henshaw – Untidy Soul

Дългоочакван дебютен албум. 26-годишният артист създаде прекрасен микс от old school соул, 90-арски хип хоп, блус, джаз и госпел. Фен съм. Много американски албум, нищо че Хеншоу е от Южен Лондон. И въпреки, че албумът е маринован в микс от по-old school звучене, то темите са съвременни и актуални. Идеалният албум за ранна пролет.

alt-J – The Dream

Комплексните инструментали от ранното творчество на alt-J се завърнаха. Нямам търпение да ги слушам на живо това лято. Това е от тези групи, които изпипват нещата и звученето им е винаги създадено с финес.

The Wombats – Fix Yourself, Not The World

Пети албум за британското инди рок трио, който е записан дистанционно по време на пандемичните локдауни. Авангардна електроника, поп и R&B в звученето на The Wombats. Критиката нарича този им албум най-доброто досега. Аз не бих се съгласил, защото съм фен на предните им неща, но във Fix Yourself, Not The World има много какво да чуем.

The Lumineers – Brightside

Надали някой ще остане изненадан от това, което ще чуе, но нужно ли е? Често повтарям в тази рубрика, че експериментите със звученето не са винаги необходими, а често по-добре да ги няма. The Lumineers се придържат към характерното си звучене и това е просто окей.

Eddie Vedder – Earthling

Трети солов албум за вокалиста на Pearl Jam. `Чисто музикално, това е най-разнообразният от трите негови проекта. Трудно е да кажем каквото и да е лошо за Еди Ведър. Само можем да се наслаждаваме на музиката.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от октомври, които трябва да слушате17.11.2021

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование