Музика

5 албума, с които да изпратим лятото

22.09.2021

Краят на лятото е вече официален, а ние се връщаме към най-добрите албуми от август, за изпратим любимия сезон с много качествена музика.

The Killers – Pressure Machine

Албумът звучи като документален филм за малкия град. Има нещо кинематографско в тази продукция като звучене. Усеща се цялостно преживяване и ясна концепция от-до.

Wednesday – Twin Plague

Петорката от Ашвил вдига нивото. Карли Харцман пише страхотна музика и в Twin Plague това се чува и усеща. Завършена продукция, която улавя меланхолията на малкия град.

Kanye West – Donda

Kanye West е доста дразнещ в светския си живот, но през годините винаги ме е очаровал със своите продукции. Смятам, че е един от най-интересните артисти на хип хоп сцената. Факт е, че само на моменти се доближава до златните си години и в албумите му има и доста посредствен материал, но Donda е сякаш най-добрият му албум от Yeezus (2013).

Jungle – Loving in Stereo

Трети албум и пак страшна музика. Дискотека в най-буквалния смисъл. Смятам, че групата има много поле пред себе си. Keep Moving е жестоко парче.

Deafheaven – Infinite Granite

Пети албум за групата от Сан Франциско. През последните 8 години Deafheaven доказаха, че нямат проблем да се отдалечават от звука, който ги прави успешни. Страхотни прогресии и смяна на темпото в албума – стиска те здраво и рязко те пуска. Тази продукция показва, че не винаги трябва да крещиш силно, за да удариш с юмрук по масата.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушате18.06.2021

Още от Под Моста

Димитър ПанайотовПървият учебен ден по света във времена на пандемияОбразование