Музика

5 албума, с които да изпратим лятото

22.09.2021

Краят на лятото е вече официален, а ние се връщаме към най-добрите албуми от август, за изпратим любимия сезон с много качествена музика.

The Killers – Pressure Machine

Албумът звучи като документален филм за малкия град. Има нещо кинематографско в тази продукция като звучене. Усеща се цялостно преживяване и ясна концепция от-до.

Wednesday – Twin Plague

Петорката от Ашвил вдига нивото. Карли Харцман пише страхотна музика и в Twin Plague това се чува и усеща. Завършена продукция, която улавя меланхолията на малкия град.

Kanye West – Donda

Kanye West е доста дразнещ в светския си живот, но през годините винаги ме е очаровал със своите продукции. Смятам, че е един от най-интересните артисти на хип хоп сцената. Факт е, че само на моменти се доближава до златните си години и в албумите му има и доста посредствен материал, но Donda е сякаш най-добрият му албум от Yeezus (2013).

Jungle – Loving in Stereo

Трети албум и пак страшна музика. Дискотека в най-буквалния смисъл. Смятам, че групата има много поле пред себе си. Keep Moving е жестоко парче.

Deafheaven – Infinite Granite

Пети албум за групата от Сан Франциско. През последните 8 години Deafheaven доказаха, че нямат проблем да се отдалечават от звука, който ги прави успешни. Страхотни прогресии и смяна на темпото в албума – стиска те здраво и рязко те пуска. Тази продукция показва, че не винаги трябва да крещиш силно, за да удариш с юмрук по масата.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян СимеоновАлбумите на 2021-а07.01.2022

Още от Под Моста

Под МостаМирослав Стойчев: С "RockSchool на колела" сбъднахме мечтите на десетки децаОбразование