Музика

5 албума от август, които трябва да слушате

11.09.2020

През август попаднах на точно 5 нови албума, които бих споделил с вас. Откровено, нямам търпение за тази есен, имайки предвид всички отменени продукции, които се очаква да бъдат издадени в следващите месеци.

Gregory Porter – All Rise

Грегъри Портър е, без съмнение, един от най-ярките и запомнящи се гласове на нашата генерация. Звучи като бъдеща класика. Двукратният носител на Грами издаде шестия си албум и направи август още по-красив. All Rise е джазирана радост, напоена с много госпел.

Jacob Collier – Djesse Vol. 3

Вероятно каквото и да изкара Джейкъб Колиър ще трябва да бъде обсъждано, коментирано и да му се отделя внимание. Този албум е странен случай. Ако трябва да съм честен – не съм сред най-големите фенове на Джейкъб, но оценявам прословутите му техничност и иновативност. В този албум всичко това ми идва малко too much и не успявам много да вляза в цялостната картинка. Защо обаче да го слушате и вие? В албума участие взимат Daniel Ceaser, Jessy Reyez, T-Pain, Mahalia, Ty Dolla Sign, Tank, Tori Kelly и други. А това си е солиден аргумент.

The Killers – Imploding the Mirage

16 години след своя дебют, The Killers издадоха своя шести албум. Харесвам тази група. Създадена е за фестивали, директно те пренася. Никога няма да ми е личен фаворит за хедлайнер, но винаги би било удоволствие да я слушам на живо, на фестивал с още 100 000 души около мен, в късен следобяд. А Imploding the Mirage е чудесен албум, всъщност. (над моите очаквания)

Glass Animals – Dreamland

Glass Animals са създали своя собствена география, обединявайки най-доброто, което са показвали в предходните си продукции. Албумът излезе в началото на август, пасвайки идеално на разгара на летния сезон. Харесвам, че целият албум е измислен и има логика, последователност и концепция в цялостното му изграждане.

Nubya Garcia – Source

Пост-боп огън! Ако следите активно лондонската джаз сцена, то няма как да не сте чували за Нубия Гарсия. Често позната покрай работата си с брилянтните Теон Крос и Моузес Бойд, но с дебютното си LP дава становище, че е със сигурност от имената, за които ще говорим. Сакс, който прехвърля от стара към нова школа, мускули и романтика, реге, латино, R&B и всичко това без капка компромис или чувство за еклектичност. Фен съм.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от юли, които трябва да слушате06.08.2020

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Как се пише?“ и говори уместно в днешно време: Интервю с Павлина ВърбановаLIFE