Музика

5 албума от юли, които трябва да слушате

06.08.2020

По традиция юли и август всички групи и артисти са по турнета и количеството албуми не е толкова голямо. Намерих обаче 5 продукции, които ме впечатлиха и нямам търпение да споделя с вас.

HONNE – no song without you

Инди-поп дуото HONNE пуснаха своя трети албум, който отново е прекрасен за слушане. Имам чувството, че е направен специално за стоене вкъщи, chill и наслаждаване на живота. Песните в албума все едно те прегръщат през цялото време. Създават усещане за къщата от детството. Поне за мен. А HONNE никога не ме разочароват.

Lianne La Havas – Lianne La Havas

Не познавам човек, който да е бил на мнение, че това ще бъде слаб албум. Лиан е прекрасна, даже това, че е кръстила третия си албум на себе си, не е нещо, което да може да ни подразни. Bittersweet е тотален хит. Завладяваща музика и един от най-добрите R&B албуми през тази година. (а през тази 2020-та имаме нужда от добра R&B музика)

Rhys Lewis – Thing I Choose to Remember

Окей. Това не е най-страхотният албум на годината, това е ясно. Но причината да харесвам толкова много дебютните албуми на артисти е, че са винаги адски искрени. И този албум не прави изключение. Разказва за житейските цикли, през които минаваме, загубата на любим човек и липсата на близки.

Protomartyr – Ultimate Success Today

Фантастичен албум, който перфектно улавя типичния звук на Protomartyr и в който ще намерим, паралелно с това, много експерименти. Чуваме дори саксофон и кларинет! Това е петият албум на групата и поне за мен – най-интерестният и концептуално завършен.

Passenger – Patchwork

Passenger за мен се изчерпа още с първия си албум, но това, което харесвам в Patchwork е, че е един от тези албуми, записани изцяло по време на карантината и времето, което прекарахме вкъщи. Иска ми се в края на тази луда година някой да издаде компилация с най-доброто, което артистите създадоха в тези месеци на затвореност.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от февруари, които трябва да слушате15.03.2020

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Как се пише?“ и говори уместно в днешно време: Интервю с Павлина ВърбановаLIFE