Музика

5 албума от юли, които трябва да слушате

06.08.2020

По традиция юли и август всички групи и артисти са по турнета и количеството албуми не е толкова голямо. Намерих обаче 5 продукции, които ме впечатлиха и нямам търпение да споделя с вас.

HONNE – no song without you

Инди-поп дуото HONNE пуснаха своя трети албум, който отново е прекрасен за слушане. Имам чувството, че е направен специално за стоене вкъщи, chill и наслаждаване на живота. Песните в албума все едно те прегръщат през цялото време. Създават усещане за къщата от детството. Поне за мен. А HONNE никога не ме разочароват.

Lianne La Havas – Lianne La Havas

Не познавам човек, който да е бил на мнение, че това ще бъде слаб албум. Лиан е прекрасна, даже това, че е кръстила третия си албум на себе си, не е нещо, което да може да ни подразни. Bittersweet е тотален хит. Завладяваща музика и един от най-добрите R&B албуми през тази година. (а през тази 2020-та имаме нужда от добра R&B музика)

Rhys Lewis – Thing I Choose to Remember

Окей. Това не е най-страхотният албум на годината, това е ясно. Но причината да харесвам толкова много дебютните албуми на артисти е, че са винаги адски искрени. И този албум не прави изключение. Разказва за житейските цикли, през които минаваме, загубата на любим човек и липсата на близки.

Protomartyr – Ultimate Success Today

Фантастичен албум, който перфектно улавя типичния звук на Protomartyr и в който ще намерим, паралелно с това, много експерименти. Чуваме дори саксофон и кларинет! Това е петият албум на групата и поне за мен – най-интерестният и концептуално завършен.

Passenger – Patchwork

Passenger за мен се изчерпа още с първия си албум, но това, което харесвам в Patchwork е, че е един от тези албуми, записани изцяло по време на карантината и времето, което прекарахме вкъщи. Иска ми се в края на тази луда година някой да издаде компилация с най-доброто, което артистите създадоха в тези месеци на затвореност.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от февруари, които трябва да слушате15.03.2020

Още от Под Моста

Емилия ИлиеваЛили Йовнова за "Кураж, сърце", приятелството с думите и изкуството да се вслушвашЛитература