Музика

5 албума от февруари, които трябва да слушате

09.03.2021

Трябва да призная, че и петте селектирани албума не бяха очаквани от мен през февруари и бях по-скоро изненадан, когато се натъкнах на тях. Във всеки случай – много са добри.

Foo Fighters – Medicine at Midnight

Dave Grohl обеща груув и го получихме. Не знам какво трябва да издадат Foo Fighters, за да не го включа в селекция с най-доброто от месеца. Medicine at Midnight със сигурност не е компромис. Албумът е изложение на това колко фундаментално добра банда са Foo Fighters.

Nick Cave & Warren Ellis – Carnage

Останах със зейнала уста, когато видях, че Nick Cave има нов албум. Творческите следи на Gosteen си личат и в Carnage. Оставаме в хватката от личната загуба на Nick Cave и чупливите последици от нея. Вярваме и съпреживяваме всяка дума и тон заедно с него. Всичко звучи като изповед. И много лично. Албумът е записан за около седмица. Оставя те без дъх.

The Boys with the Perpetual Nervousness – Songs From Another Life

Инди рок дуото записва този албум в социална дистанция. В различния студия. Различни градове. Различни държави. Носят ми усещане за The Beach Boys и The Rembrandts.

Robin Thicke – On Earth, and in Heaven

Robin Ticke е институция в собствената си Вселена. Кариерата му се дели на преди и след Blurred Lines – парче, което му даде много, но му и отне много. 7 години след Paula (последният му албум), Robin Thicke звучи сякаш се връща към корените си, превъзмогнал драмите, разводите, скандалите и застоя на кариерата си. В осмия си студиен албум Robin Thicke ни напомня защо бе лицето на модерното R&B в един етап от своята на кариера. Препоръчвам особено последните 3 песни от албума.

The Hold Steady – Open Door Policy

Никога не съм бил фен на The Hold Steady, но има нещо в този албум, което ми хареса. Звучи ми някак приятно хаотично и разхвърляно. Осми албум за инди рок групата, с който показват, че са склонни да експериментират със своята музика.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от октомври, които трябва да слушате06.11.2020

Още от Под Моста

Под МостаТеатрално, визуално и културноКино