Музика

5 албума от май, които трябва да слушате

16.06.2020

Май бе месец с много албуми и затова ми отне и време да преслушам колкото мога повече, за да излъча своите пет избраници в тази престижна селекция. Преди да продължа, чуйте Part 2 на græ – продукция, за чиято първа част писах през февруари. А сега по същество:

Parfume Genius – Set My Heart on Fire Immediately

Майк Хадреас (известен още като Parfume Genius) ни вкарва в дълбокото. Не че някой е очаквал и друго. Set my heart on fire immediately е албум, който получи изключително позитивна критика. Има толкова много нюанси в тази продукция. И всяка песен си има своята индивидуалност. Събрани в албум – всички тези индивидуалности образуват пътешествие, към което ще искате да се връщате непрекъснато. Особено вечер, между 23:00 и 03:00.

The 1975 – Notes on a Conditional Form

Този албум трябваше да излезе през февруари. После беше обявен за април, но в крайна сметка чакането си заслужаваше, а групата ни дава цели 22 песни за слушане. Интересно е, че албумът получи доста полярни оценки (на кого му пука за оценки в днешно време?). Ако това е най-лошият албум на The 1975, то групата със сигурност ще постигне още много. Не всички песни са впечатляващи, но има поне 5 страхотни и поне 5, които намирам за доста добри.

Lucky Daye – Painted

След двете си EP-та, Lucky Daye анонсира своето стъпване с двата крака на световната сцена с дебютния си албум Painted. Усеща се фънк, соул, Boyz II Men, Usher, Ginuwine. Painted е пътуване и е повече от ясно, че Keep Cool Records са намерили своето ново златно момче.

Selah Sue – Bedroom EP

5 години, една депресия и едно майчинство по-късно, Selah Sue се завръща с пет песни, събрани в Bedroom EP. Наскоро си гледах стари снимки на телефона и си припомних удоволствието да я слушаме на Spirit of Burgas преди цяла една вечност. Ако харесвате Selah Sue по принцип, то ще харесате всяка една от тези пет песни.

Car Seat Headrest – Making a Door Less Open

4 години по-късно Уил Толедо и неговата група ни радват с музика отново. Трябва да си призная – имам си пристрастие към старата музика на Car Seat Headrest, но в Making a Door Less Open виждаме смело и успешно развитие на групата. Музиката им звучи еволюирала, коктейл от стилове, много синтове, има даже хип-хоп и нотки пънк на моменти.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от октомври, които трябва да слушате06.11.2020

Още от Под Моста

Деница ДимитроваКино и избори: 7 филма за вота, който определя животиКино