Музика

5 албума от май, които трябва да слушате

16.06.2020

Май бе месец с много албуми и затова ми отне и време да преслушам колкото мога повече, за да излъча своите пет избраници в тази престижна селекция. Преди да продължа, чуйте Part 2 на græ – продукция, за чиято първа част писах през февруари. А сега по същество:

Parfume Genius – Set My Heart on Fire Immediately

Майк Хадреас (известен още като Parfume Genius) ни вкарва в дълбокото. Не че някой е очаквал и друго. Set my heart on fire immediately е албум, който получи изключително позитивна критика. Има толкова много нюанси в тази продукция. И всяка песен си има своята индивидуалност. Събрани в албум – всички тези индивидуалности образуват пътешествие, към което ще искате да се връщате непрекъснато. Особено вечер, между 23:00 и 03:00.

The 1975 – Notes on a Conditional Form

Този албум трябваше да излезе през февруари. После беше обявен за април, но в крайна сметка чакането си заслужаваше, а групата ни дава цели 22 песни за слушане. Интересно е, че албумът получи доста полярни оценки (на кого му пука за оценки в днешно време?). Ако това е най-лошият албум на The 1975, то групата със сигурност ще постигне още много. Не всички песни са впечатляващи, но има поне 5 страхотни и поне 5, които намирам за доста добри.

Lucky Daye – Painted

След двете си EP-та, Lucky Daye анонсира своето стъпване с двата крака на световната сцена с дебютния си албум Painted. Усеща се фънк, соул, Boyz II Men, Usher, Ginuwine. Painted е пътуване и е повече от ясно, че Keep Cool Records са намерили своето ново златно момче.

Selah Sue – Bedroom EP

5 години, една депресия и едно майчинство по-късно, Selah Sue се завръща с пет песни, събрани в Bedroom EP. Наскоро си гледах стари снимки на телефона и си припомних удоволствието да я слушаме на Spirit of Burgas преди цяла една вечност. Ако харесвате Selah Sue по принцип, то ще харесате всяка една от тези пет песни.

Car Seat Headrest – Making a Door Less Open

4 години по-късно Уил Толедо и неговата група ни радват с музика отново. Трябва да си призная – имам си пристрастие към старата музика на Car Seat Headrest, но в Making a Door Less Open виждаме смело и успешно развитие на групата. Музиката им звучи еволюирала, коктейл от стилове, много синтове, има даже хип-хоп и нотки пънк на моменти.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от октомври, които трябва да слушате06.11.2020

Още от Под Моста

Стажанти на "Под Моста"Назад във времето на рокендрола, 80-те и денят, в който музиката промени светаМузика