Музика

5 албума от март, които трябва да слушате

07.04.2020

Март 2020-а ще бъде запомнен с началото на извънредните мерки в страната и COVID-19. Но през март излязоха и няколко страхотни музикални продукции, за които нека да си признаем – надали скоро сме имали повече време за слушане на музика. Наложи се да махна от списъка няколко неща, които много харесвам, но пък намирам селектираните за твърде добри.

Childish Gambino – 3.15.20

На първо слушане хич не ми хареса този албум. Но трябва да си признаем, че Childish Gambino е един от най-дръзките експериментатори и трендсетъри в съвременната музика. Жанрова лудница, смели инструментали и един от албумите, които може би ще дефинират популярната музика през 2020-а. Няма как да го пропуснем.

Pearl Jam – Gigaton

Има групи, чиито нови продукции слушаш с лек страх, за да не се разочароваш. Слушах този албум няколко пъти и имам смелото (и не знам дали непопулярно) мнение, че това е най-музикално творческият албум на Pearl Jam от 1998 г. насам. След четвъртото слушане намерих абсолютен триумф в него. Всичко е идеално балансирано. Прокарани са нови идеи (7 години след последния албум), а Pearl Jam си звучат все така величествено в моята глава.

Porridge Radio – Every Bad

Малко албуми последно време носят тази сурова емоция и музикална увереност. „Every Bad“ си е откритие. Стъпка нагоре от „Rice, Pasta And Other Fillers“ и много по-шлифован. Този албум си звучи като кариерен връх за Porridge Radio, а за преливащите пост-пънк китари даже няма да говоря.

Giveon – Take Time

Giveon е със сигурност един от дебютите в R&B-то (а и не само), с които ще помним 2020-а. Рядка дълбочина на гласа. Продуцентски си мисля, че албумът му можеше да по-майсторски направен (но да не забравяме, че е дебют), но самият Giveon компенсира с изключителния си глас.

Josè James – No Beginning No End 2

Чувствам се стар, осъзнавайки, че са минали 8 години, откакто излезе брилянтният „No Beginning No End„. Всеки фен на Jose James знае колко впечатляващо е всичко от него и поне аз нямах търпение за продължението на емблематичния му албум. И за щастие – то е превъзходно. Соул, нео-соул, джаз-фънк, хип-хоп и какво ли още не. Още е март, но съм сигурен, че това ще е един от соул албумите на годината.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от юни, които трябва да слушате17.07.2020

Още от Под Моста

Калоян ГуглевИзкуството в дигиталната епоха. Как артистът живее от него?LIFE