Музика

5 албума от март, които трябва да слушате

07.04.2020

Март 2020-а ще бъде запомнен с началото на извънредните мерки в страната и COVID-19. Но през март излязоха и няколко страхотни музикални продукции, за които нека да си признаем – надали скоро сме имали повече време за слушане на музика. Наложи се да махна от списъка няколко неща, които много харесвам, но пък намирам селектираните за твърде добри.

Childish Gambino – 3.15.20

На първо слушане хич не ми хареса този албум. Но трябва да си признаем, че Childish Gambino е един от най-дръзките експериментатори и трендсетъри в съвременната музика. Жанрова лудница, смели инструментали и един от албумите, които може би ще дефинират популярната музика през 2020-а. Няма как да го пропуснем.

Pearl Jam – Gigaton

Има групи, чиито нови продукции слушаш с лек страх, за да не се разочароваш. Слушах този албум няколко пъти и имам смелото (и не знам дали непопулярно) мнение, че това е най-музикално творческият албум на Pearl Jam от 1998 г. насам. След четвъртото слушане намерих абсолютен триумф в него. Всичко е идеално балансирано. Прокарани са нови идеи (7 години след последния албум), а Pearl Jam си звучат все така величествено в моята глава.

Porridge Radio – Every Bad

Малко албуми последно време носят тази сурова емоция и музикална увереност. „Every Bad“ си е откритие. Стъпка нагоре от „Rice, Pasta And Other Fillers“ и много по-шлифован. Този албум си звучи като кариерен връх за Porridge Radio, а за преливащите пост-пънк китари даже няма да говоря.

Giveon – Take Time

Giveon е със сигурност един от дебютите в R&B-то (а и не само), с които ще помним 2020-а. Рядка дълбочина на гласа. Продуцентски си мисля, че албумът му можеше да по-майсторски направен (но да не забравяме, че е дебют), но самият Giveon компенсира с изключителния си глас.

Josè James – No Beginning No End 2

Чувствам се стар, осъзнавайки, че са минали 8 години, откакто излезе брилянтният „No Beginning No End„. Всеки фен на Jose James знае колко впечатляващо е всичко от него и поне аз нямах търпение за продължението на емблематичния му албум. И за щастие – то е превъзходно. Соул, нео-соул, джаз-фънк, хип-хоп и какво ли още не. Още е март, но съм сигурен, че това ще е един от соул албумите на годината.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушате16.06.2020

Още от Под Моста

Под МостаВъзроденият спомен за Честър Бенингтън от Grey DazeМузика