Музика

5 албума от май, които трябва да слушате

18.06.2021

Пролетта си заминава, но оставя след себе си количество нова музика, която да слушаме. Аз се развълнувах в момента, в който видях, че The Black Keys имат нова музика и албумът им ще излез през месец май. С нея обаче дойдоха и още няколко страхотни проекта, за които нямам търпение да ви разкажа.

The Black Keys – Delta Kream

Този албум се доближава много сериозно до същността и есенцията на музиката от Северен Мисисипи, с което този регион е толкова популярен. The Black Keys изглежда са толкова в своята комфорта зона, че по никакъв начин не ни карат да се ядосаме, че няма особено подобни стилово песни до най-добрите от техния репертоар. Без съмнение – една от най-добрите блус-рок групи.

Twenty One Pilots – Scaled and Icy

Името на албума е анаграма на „Clancy is dead“, с което става ясно, че ще има някои типични и фен-ориентирани парчета, но мисля, че е ясно, че това е една от смелите групи на нашето време, която продължава да поема музикални рискове.

boy pablo – Wachito’s Self Care Tape

Николас Пабло Ривера Муньоз от Норвегия ми е слабост от няколко години. Това дори не е дългосвирещ албум, а EP, но смятам, че заслужава своето място във вашите слушалки. Някой би казал, че това е излишно превъзнасяне, но семплотата и предвидимостта в неговата музика е нещо, което харесам.

Hooverphonic – Hidden Stories

Белгийската група е жива и даже представлява страната си на Евровизия 2021 (което не съм убеден, че подкрепя първото ми твърдение). Във всеки случай, това не е ниво Mad About You, но в музиката им винаги има едно малко скрито и много красиво съвършенство. Очакаме ги скоро и в България!

Rag’n’Bone Man – Life by Misadventure

Знаете ли, бях почти сигурен, че Rag’n’Bone Man ще бъде един албум чудо и после ще потъне в посредственост. Но Life by Misadventure ми допада повече от очакваното. Албумът получи ниски оценки от критиката, но аз съм на мнение, че мощният глас на Рори Греъм няма как да ни остави безразлични.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от септември, които трябва да слушате20.10.2021

Още от Под Моста

Анна-Мария ПоповаSTEM vs. STEAM – моделите на образование в дигиталната средаОбразование