Музика

5 албума от януари, които трябва да слушате

10.02.2021

Това беше най-чаканият януари в съвременната история. Всеки очакваше с 2020-а да си отидат и всички проблеми. Уви, това не се случва все още, но пък музиката не спира да се върти в своята въртележка и да ни носи нови албуми всеки месец. Убеден съм, че през новата година ще чуем много нови албуми. Много от артистите и групите използваха времето вкъщи, за да творят и ни предстои страшно много музика. През януари с появиха доста интересни нови продукции и по традиция съм селектирал петте, които ме впечатлиха най-много.

Black Pistol Fire – Look Alive

Hard-blues. Така можем да дефинираме дуото от Остин, Тексас. Това е шести албум за тях, с който продължават да надграждат впечатляващата си дискография. Заразни рифове. Мисля си, че това ще е годината, в която Black Pistol Fire ще направят кариерна крачка към по-широка аудитория.

Celeste – Not Your Muse

Помня, че открих Celeste точно по това време миналата година. Страхотна е. Не случайно спечели BBC Sound of 2020. „Not Your Muse“ е първият албум на базираната в Лондон певица. Вероятно е дебютен албум, който сме чували от подобен стил изпълнителки. Но във всеки случай впечатлява и дава заявка за бъдещето на Celeste.

Lonely The Brave – The Hope List

Трети албум за групата и първи с новия вокалист – Джак Бенет. Неволите на групата бяха възнаградени и смело можем да заявим, че това е най-добрият им албум досега.

Shame – Drunk Tank Pink

Това е огромен скок от „Songs of Praise“. Втори албум на британската пост-пънк група. Много по-амбициозен и завършен проект, с който Shame категорично си заема мястото на една от най-вълнуващите и интересни британски банди в момента.

Jazmine Sullivan – Heaux Tales

Джазмин Съливан е гласище. Харесва ми, че в този албум показва от всичко, което може. Добавила е в него H.E.R., Anderson .Paak и Ari Lenox, което е още една валидация за бъдещето на изпълнителката. Често е пренебрегвана, когато говорим за актуалните R&B артисти, но с този албум се намества комфортно в имената, с които трябва да асоциираме съвременното R&B.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от май, които трябва да слушате18.06.2021

Още от Под Моста

Под Моста5 места, на които да си доброволец това лятоLIFE