Музика

5 албума от януари, които трябва да слушате

10.02.2021

Това беше най-чаканият януари в съвременната история. Всеки очакваше с 2020-а да си отидат и всички проблеми. Уви, това не се случва все още, но пък музиката не спира да се върти в своята въртележка и да ни носи нови албуми всеки месец. Убеден съм, че през новата година ще чуем много нови албуми. Много от артистите и групите използваха времето вкъщи, за да творят и ни предстои страшно много музика. През януари с появиха доста интересни нови продукции и по традиция съм селектирал петте, които ме впечатлиха най-много.

Black Pistol Fire – Look Alive

Hard-blues. Така можем да дефинираме дуото от Остин, Тексас. Това е шести албум за тях, с който продължават да надграждат впечатляващата си дискография. Заразни рифове. Мисля си, че това ще е годината, в която Black Pistol Fire ще направят кариерна крачка към по-широка аудитория.

Celeste – Not Your Muse

Помня, че открих Celeste точно по това време миналата година. Страхотна е. Не случайно спечели BBC Sound of 2020. „Not Your Muse“ е първият албум на базираната в Лондон певица. Вероятно е дебютен албум, който сме чували от подобен стил изпълнителки. Но във всеки случай впечатлява и дава заявка за бъдещето на Celeste.

Lonely The Brave – The Hope List

Трети албум за групата и първи с новия вокалист – Джак Бенет. Неволите на групата бяха възнаградени и смело можем да заявим, че това е най-добрият им албум досега.

Shame – Drunk Tank Pink

Това е огромен скок от „Songs of Praise“. Втори албум на британската пост-пънк група. Много по-амбициозен и завършен проект, с който Shame категорично си заема мястото на една от най-вълнуващите и интересни британски банди в момента.

Jazmine Sullivan – Heaux Tales

Джазмин Съливан е гласище. Харесва ми, че в този албум показва от всичко, което може. Добавила е в него H.E.R., Anderson .Paak и Ari Lenox, което е още една валидация за бъдещето на изпълнителката. Често е пренебрегвана, когато говорим за актуалните R&B артисти, но с този албум се намества комфортно в имената, с които трябва да асоциираме съвременното R&B.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от февруари, които трябва да слушате09.03.2021

Още от Под Моста

Анна-Мария Попова„Как се пише?“ и говори уместно в днешно време: Интервю с Павлина ВърбановаLIFE