Музика

5 албума от януари, които трябва да слушате

12.02.2019

В края на всеки месец ще ви представяме най-добрите албуми от изминалите 30 дена. Това ще е, разбира се, доста субективно, защото ще е съобразено с нашия вкус, но вярваме, че разчитате на него.

James Blake – Assume From

Музиката на James Blake си е отделна материя и няма как да не започнем с този албум. Това е неговият четвърти. В албума има колаборации с артисти като André 3000, Travis Scott, Metro Boomin, Moses Sumney и Rosalia. Песните от албума могат да бъдат описани като поп и електропоп, с елементи на хип-хоп, което става ясно от артистите замесени в него. Албумът вече получи страхотни оценки от критиката, а Jame Blake потегля на турне за неговото промо от февруари. 

 

Bring Me the Horizon – Amo

Личните ми очаквания за този албум бе да бъде провал. Най-верните фенове на групата са вероятно разочаровани, но Amo е много експериментален, звученето е различно и можем да го дефинираме като „нова ера за BMTH“. Албумът не е провал, но си липсва едно „Can you feel my heart„,  с което да няма прекалено отдалечаване от корените на групата. 

 

Rival Sons – Feral Roots

Винаги (разбирай от 2 години насам) съм се чудил как тези момчета са от Калифорния, а музиката им успява да звучи толкова южняшки. Както е казал поетът – „Китари има ли? Има. Жица има ли? Има. Слушаме го.“ Абумът е добър, но оставя усещането, че най-доброто от тази група предстои. Блусарските интерпретации напомням за някои неща на Цепелин. Слуша се на един дъх. 

 

Papa Roach – Who Do You Trust?

Отдавна нямам големи очаквания към албумите на Papa Roach, но  си личи, че групата е поработила сериозно върху звука в този запис. Албумът е с 12 парчета и включва синглите „Renegade Music“ и „Who Do You Trust?„. Винаги си заслужава да чуем избухването на гласа на Джейкъби Шадик в припевите. 

 

Rudimental – Toast to Our Differences

Трети албум и цели 16 песни в него. Това е първото, което можем да кажем за Toast to Our Differences. Rudimental е колектив, в който има много музика и експериментира до такава степен, че продукциите им са твърде различни и никога не знаеш какво да очакваш. Всяко парче е в колаборация с външен артист – Jess Glyne, James Arthur, Ray BLK и др. 

 

 

 

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян Симеонов5 албума от юли, които трябва да слушате13.08.2019

Още от Под Моста

Кино "Искра" Велико Търново
Калоян ГуглевНа кино в малкия градКино