Пачино и компания очароват в „Дани Колинс“

27.03.2015

„Дани Колинс“ е типичен филм за късния период от кариерата на великия Ал Пачино – автентичен, човешки, очарователен и леко сладникав в определени моменти. Сценарият на лентата е вдъхновен от истинската история на Стив Тилстън – мимолетна музикална сензация от златната ера на рока през 70-те години, родом от Ливърпул, Англия. Като много други изпълнители, и той се е отчел в историята с един популярен за времето си хит, след което е потънал в забвение.
Danny-Collins-PodMostaЦели 30 години след пика на своята кариера певецът разбира, че самият Джон Ленън е бил адресирал писмо до него през 1971 година, в което е изказал мнение, че богатството и славата не влияят негативно на писането на музика. Писмото е било в отговор на интервю на Тилстън за списание ‘ZigZag’ от същата година, в което младежът заявил именно такива страхове. „С обич, Джон и Йоко“ завършвало писмото, вдъхновило сюжета в „Дани Колинс“, който илюстрира как закъснялото послание променя живота на неговия адресат, макар и 30 години по-късно.

Ал Пачино играе именно Дани Колинс, както е кръстен музикалният изпълнител във филма. Ако оставим настрана липсата на певчески способности, която всъщност и не проличава във филма, Пачино блести в главната роля с типичната си харизма, която обикновено му се налага да тушира в по-тихите си и неангажиращи превъплъщения. Под кожата на застаряваща рокзвезда обаче, великият актьор се отпуска и придава огромна доза от собствения си магнетизъм и чар на своя образ. А това автоматично предразполага зрителя положително. Все пак колко често в днешно време имаме възможността да гледаме големия Ал Пачино в киносалона? Никак, след като последните му филми са предимно фестивални хитове и човек трябва да ги издирва в Интернет.
Al-Pacino-DannyCollins-PodMostaКомпания на Пачино прави елитен поддържащ състав с класни имена като Анет Бенинг, Кристофър Плъмър, Дженифър Гарнър и Боби Карнавале. Комуникацията помежду им е безупречна. Най-непринуден и приятен е диалога на Пачино с Бенинг. Двамата очароват, затрогват и разсмиват с елементарни жестове и реплики.

Продължава на следващата страница

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Илияна Маринкова"Вице" - киното като обвинителен акт29.01.2019

Още от Под Моста

Момчил РусевМузиката като отдушник: Twenty One Pilots и пътят им към успехаМузика