Мило дневниче: Как протича първият стаж?

29.05.2016

workforfreeПонеделник, 13 юли 201? г.

Мило дневниче,

днес започнах първия си стаж. Йей! =) Познат на приятел на мой познат ме уреди в една медия и съм много щастлив. Отидох още в 7:30 сутринта, шефовете се оказаха готини и само за 10 минути им напомних покрай кого съм се озовал при тях и кого ще трябва да черпя едно-две кафета. Набързо разискахме въпроса със заплащането ми – точно по 300 монополи долара месечно, след което се уговорихме да дойда отново утре.

 

Вторник, 14 юли 201? г.

Мило дневниче,

почти не съм спал снощи. Не знам дали беше от вълнение за започнатия стаж, или от двата литра Кока Кола, които изпих, гледайки ‘Evil Dead’. Станах в 5:20 и още в 7 без 10 бях вече пристигнал при новите колеги (които всъщност не знам дали е резонно да наричам колеги, но пък във Facebook вече си обнових информацията за текуща работа :P). Днес ми обясниха по-подробно задачите, които ще изпълнявам, като още до 8:00 вече знаех опорните точки на стажуването си – ксероксът, машината за фреш (която е страхотна!) и леля Галя от столовата, която на обяд прати по мен шкембе чорба за шефа. Мисля, че ме харесаха от самото начало – похвалиха ме, че имам пъргави крака.

Mexico_City_merchant_with_his_freshly_squeezed_orange_juice_March_2010
Женският пазар е най-добрият ви приятел!

Сряда, 15 юли 201? г.

Мило дневниче,

трети пореден ден съм стажант. Удовлетворението ми е съизмеримо единствено с моментите, в които хапвам XXL дюнер с повечко сос. Имам толкова мили колеги! Днес ми направиха личен профил в youtube. От него гледах клипове в свободните няколко часа, в които не правих нищо. Направих си плейлист с видеата, привлекли вниманието ми: ‘10 ways to kill a fly with a napkin’, ‘How not to fall asleep when bored to death’ и ‘PORTOGALIQ – GROZDOBER ZA DOBRO BADE6TE (Inspirational video)’.

 

Четвъртък, 16 юли 201? г.

Мило дневниче,

днес малко закъснях и ме изгледаха накриво. Вместо с обичайното „К‘во става? Къде се губиш?!“, ме посрещнаха с „К‘во става? Къде се губиш?! Фрешовете няма да се направят сами!“. Не ми стана много приятно, но все пак проявих разбиране – не е удачно важна част от колектива да липсва. За да им се извиня, че дойдох с 10 минути по-късно, купих 2 кутии бонбони с мои пари, а в замяна ми обещаха вече по 500 монополи долара на месец. Така се прави кариера! А ми разправяха, че само щели да ме експлоатират, без да получа нищо в замяна. Смея се с глас на такива хейтъри!

 

Петък, 17 юли 201? г.

Мило дневниче,

мина и петък. Всичко бе наред днес, като изключим, че си окапах ризата с шкембе чорба, докато я носих на шефа. Майтапеха ме, че съм сервитьорка с артрит. Обичам чувството за хумор на колегите. Така ме разведряват! Миришех малко на чесънче, но поне петната личаха само през първите няколко часа. За пръв път ми позволиха да си тръгна по-рано от 17:00 и мисля да почерпя приятелката си по този повод. Освен това, тази нощ за пръв път ще се наспя като фитнес маниак, който цяла вечер е правил крака в залата.
……….
(2:00 през нощта)

Началникът ми звъни на пожар. Под съпровода на силна музика ме моли да отида и утре до офиса, защото той имал да изпие още 2-3 бири, а и в събота нямало как да изпусне Челси-Арсенал от 14:45 по телевизията. Трябва да съм луд, та да откажа такова предложение!

make-the-most-out-of-your-internship
Първите стъпки на Стийв Джобс.

Събота, 18 юли 201? г.

Мило дневниче,

днес за пръв път бях на стаж през уикенда. Малко ми беше изморено и очите ми се затваряха по-небрежно от блокове на АЕЦ Козлодуй. Направих си 10 пакетчета „3 в 1“ в една празна двулитровка от безалкохолно и изреших 3 книжки с трудно судоку. Вижда се, че напредвам с бързи темпове. В късния следобед шефът ми се обади радостен – Челси спечелили с 4:1 и обеща от другата седмица да ми подари класьор за документи и химикалка.

 

Неделя, 19 юли 201? г.

Мило дневниче,

неделя е и не бях на стаж, въпреки че пак ме викаха. Снощи сънувах, че съм глупак. Когато се събудих, видях, че се е сбъднало. Обадих се в офиса и им пожелах да им падне пиано на главите. От онези големите, които ползват в „Том и Джери“! Отказах се да използвам познатите на приятелите на познатите ми за намирането на стажове или работа и реших да се взема в ръце. Дано останалите машини за фреш са на самообслужване!

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Александър КълбовВремевият парадокс - едни работят, за да почиват други.25.07.2013

Още от Под Моста

Момчил РусевМанагуа, Виена и Пловдив: историята на група HeptagramМузика