Образование

Музика по време на карантина – онлайн уроци от RockShool

23.03.2020

Колкото и банално да звучи, музиката е цял един нов свят, език, който отваря мирогледа на всеки от нас. Универсалността на това изкуство ни превръща в деца на света. Причините музиката да е радост за сетивата не са една или две. Доказано е, че правилните мелодии подобряват паметта и усвояването на информация, намаляват стреса и увеличават продуктивността. Разбира се, доброто изкуство влияе и на естетическите възприятия.

А искало ли ви се е някога сами да творите нова музика? Да хванете китарата или да седнете пред пианото и да изсвирите мелодиите, които си припявате. Сигурно сега си стоите затворени вкъщи, чакайки карантината да премине. Социалният ни живот не е в най-добрата си фаза, така че май е време да се вземем в ръце и да запълним времето с нещо полезно и приятно. Как ви звучат онлайн уроци по музика?

Да, точно така, освен с многобройните ученически платформи за обучение, през идните седмици ще имаме възможност да се свържем и с музикални ментори без да напускаме дома си. С RockSchool винаги можем да учим с професионални преподаватели. Пиано, китара, цигулка, музикална теория и пеене са само част от предоставените уроци.

Няма съмнение, че екипът на RockSchool е страхотен. Частната академия е една от най-популярните в страната, а вече сме и разказвали за социалните проекти, с които подобрява достъпа до музикално образование в България. Това не е обикновено училище или школа, а цяло музикално общество. Платформата позволява на всеки да си избере желания инструмент, както и с кого иска да работи. За успешното провеждане на онлайн уроците са нужни единствено компютър, интернет връзка и музикален инструмент.

Обикновено гледаме на обучението като на нещо статично – без да отидем при учител, няма как да ни се получи. Но в българските училище музиката често се неглижира и се представя като безперспективно удоволствие. RockSchool разбива тези митове. Общността се разраства с хиляди нови ученици от страната. Уроците в София и Варна са налице извън грипния период. Но не всеки има възможност да посети школите в двата града. Затова са и онлайн обученията. Без значение нивото, всеки има шанс да свири – едни професионално, други като хоби. Но най-важното е, че музикалното обучение ни прави по-креативни и уверени, по-хармонични и целенасочени.

Запиши своя онлайн урок на: https://rockschool.bg/bg/book-a-lesson

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Емилия НайденоваДомашна Академия - учене с внимание и отдаденост към индивидуалността на всеки ученик30.11.2020

Още от Под Моста

колаж сериали 2021
Деница ДимитроваНовите сериали в края на 2021: какво излезе и какво остава да гледамеКино