„На една песен разстояние“ от хубавото настроение в парк „Гео Милев“

26.05.2018

Една идея за уикенда в София

Какво по – хубаво от песни, свеж въздух и готини хора? И както пише Вапцаров: “Животът ще дойде по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден…”. За да сте на гребена на позитивните емоции, ви каним на по една песен в парка.

“На една песен разстояние” е проект, който цели да превърне парковете в София в по-музикални и социални зони. Мисията на Rockschool.bg  е  да прави музиката по-достъпна и затова тяхната идея е да я пренесат и в любимите ни паркове в София. Второто издание ще се проведе тази неделя (27 май) в парк “Гео Милев”.

От 16:00 ч. до 18:00 ч. ще има безплатни музикални работилници с  професионални преподаватели, които са достъпни за всеки и на всякаква възраст. Ще ни се предостави възможност да се докоснем до основите на някои от най-популярните музикални инструменти и вземем първия си музикален урок.

След 18:00 започва street artist програма, в която три музикални проекта ще изпълнят по 3 песни в акустичен вариант.

Малко повече за организаторите от Rockschool.bg:

RockSchool е музикално общество, което обединява хората, които обичат музиката. С идеите, които осъществяват, искат да създават и развиват българската музикална сцена и да помагат на хората около нас да се изграждат не само като музиканти, но и като личности.

Освен това е част от “Музика за България” – фондация в обществена полза . Колкото и формално да звучи, идеята е простичка: регистрирали са си фондация, защото не искат  да работят за печалба, а искат всички приходи, които влизат при тях да се ползват изцяло за развиване на идеите и в подкрепа на българската сцена.

Организаторите отправят покана към всички ценители на хубавата музика и готините хора!


автор: Цветелинка Цветанова

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаRADAR фестивал завладява Варна с изкуство отвъд познатите граници за шести път28.07.2019

Още от Под Моста

Под МостаГеорги Енчев – Goosh: 20 години с модерна култура в обувкитеLIFE