Кино

Неподозираните истории зад кадър на най-добрите филми от 2018

25.02.2019

 „Роди се звезда“

„Роди се звезда“ е може би най-богат на любопитни истории зад кадър: като факта, че кучето на Али и Джаксън всъщност е Чарли – домашният любимец на Брадли Купър, а комплексът на главната героиня Али от носа ѝ е базиран на несигурността на Лейди Гага спрямо тази част от нейното тяло. Режисьорът дори собственоръчно изтрива грима на изпълнителката по време на екранни проби, за да няма нищо изкуствено по нея. Така и през по-голяма част от снимките Гага не носи почти никакъв грим.

Най-тъжната история покрай подготовката е заснемането на последната сцена от филма. То е особено драматично за Лейди Гага – в същия ден умира нейната близка приятелка Соня, която от няколко години се бори с рак. Певицата получава обаждане, че състоянието се влошава, и решава да си тръгне от площадката, за да посети Соня. Когато пристига при приятелката си обаче, тя вече е починала.

Така Лейди Гага губи едно приятелство, но печели друго. Тя попада в полезрението на Брадли Купър след като той я чува да пее “La Vie En Rose” на Едит Пиаф по време на благотворителен концерт. След това той се свързва с агента на Гага, а изпълнителката го кани в дома си в Малибу. И двамата имат италиански корени и са отгледани на източното крайбрежие, а това очевидно им помага да се сплотят. По време на пресконференцията във Венеция Брадли Купър споменава, че е дал на Али, която също е от италиански произход, фамилията Кампана, а това е моминското име на майка му. Лейди Гага тогава споделя, че името Кампана се среща и в нейното семейство.

Двамата често са разказвали, че след първите 10 минути на запознанството си вече са ядяли паста, приготвена от домакинята, а после са седнали до пианото, за да попеят заедно. По желание на Бардли Купър изпяват песента “Midnight Special” на групата Creedence Clearwater Revival, а Лейди Гага е възхитена колко музикален се оказва актьорът. След като се спира на изпълнителката за ролята, режисьорът включва във филма песента, с която получава първото си впечатление от Гага – “La Vie En Rose”.

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Димитър РахталиевКратка история на киното II: италианският неореализъм23.03.2020

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мисис Америка“ е наелектризиращ сблъсък на интереси в неустоима картина на 70-теКино