Музика

Гласуване решава дали NOCKTERN ще свирят на една сцена с Kasabian и Royal Blood в Загреб

19.05.2022

Да видим българска група на някой от най-големите европейски фестивали изглежда почти като мираж. Сега това изглежда много близо до осъществяване и феновете също могат да помогнат, за да се случи.

NOCKTERN бяха избрани от жури на Europavox за един от петте финаалиста на конкурс, който гарантира място на основната сцена на INmusic festival. На същата, на която в края на юли ще излязат световни имена като The Killers, Kasabian, Royal Blood и Nick Cave and The Bad Seeds.

Последният етап на надпреварата е оставен в ръцете на феновете. Победителят ще бъде определен от гласуване, което приключва на 23 май.

Отнема по-малко от минута човек да даде гласа си, а евентуален успех на NOCKTERN би бил огромна новина за българската сцена.

През миналата година групата представи дебютния си албум в този състав. До скоро тя бе индивидуален проект на Стоимен Стоянов, но вече към него се присъединиха барабанистът Борис Малеванов (Nu/Ance, heptagram) и китаристът Дидо Пешев (Them Frequencies/ Last Hope).

Научете повече за бандата и нейните членове в интервюто ни с тях ТУК.

През 2018 Hayes & Y стигнаха до последния етап на конкурс, който щеше да ги изпрати на Mad Cool Festival в Мадрид и да ги нареди в списъка с участници, в който присъстваха имената на изпълнители като Arctic Monkeys, Pearl Jam, Джак Уайт, Depeche Mode и още много други.

Тогава гласуване ги изпрати до финала, а жури решаваше окончателния резултат. Сега ситуацията е различна и феновете имат възможност да помогнат на своите фаворити именно в решаващия кръг.

Година по-рано те бяха близо и до участие именно на INmusic, но не успяха да преодолеят последния кръг.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Sound in Picture Catia Simoes
Момчил РусевSound in Picture - когато фотографията се срещне с музиката04.08.2022

Още от Под Моста

Под МостаМирослав Стойчев: С "RockSchool на колела" сбъднахме мечтите на десетки децаОбразование