„Нова страница“ за Михаела Филева

07.06.2018

Тригодишно слънчево момиченце за първи път хваща в ръцете си микрофона, неосъзнавайки все още, че с това започва да пише книгата на своя живот. Сцената на първия “X Factor” в България дава на порасналата къдрокоса дама нужния трамплин към музикалните среди. И магията се случва – Михаела Филева се превръща в една от най-успешните родни изпълнители. Печели сърцата на българската публика още в началото на музикалната си кариера, а днес вторият ѝ студиен албум е факт – „новата страница“ е прелистена и точно за нея ще стане дума в следващите редове.

На 29 май в Sofia Live Club се състоя премиерата на албума „Нова страница“, която, признавам си, все още ме кара да си припявам моменти в метрото сутрин. Трудно би могла да се опише цялата емоция на сцената и в публиката – несъмнено в направата на този музикален продукт са вложени големи усилия и не една или две щипки любов, а цели шепи от нея. Магдалена Сотирова от „Монте Мюзик“ приветства поп дивата и оттам нататък нощта остави своя отпечатък във времето. Бляскава (дори повече от пайетите на роклята си) и емоционална, тя изпълни очите и ушите на стотиците си фенове в какви ли не възрасти от началото до самия край. Бандата също впечатли с разнообразието от музикални стилове, които преплиташе в иначе поп парчетата на изпълнителката, и не остана незабелязана. Чухме доста джаз нотки в някои песни и разтърсващи сола през вечерта.

От 19:00 до 22:00 ч. артистите изпълниха почти всички парчета от албума, с изключение на няколко съкровища, които решиха да оставят на феновете да открият и преслушат сами. Не липсваха и дуети на сцената – чухме заедно с Искрата „Танцувам само за теб“, „Ако ти дам всичко“ с Pavel и Venci Venc и „Счупен град“ с EXC. Специални благодарности бяха отправени към група Остава, които предоставиха песента си „Шоколад“ за кавър версия с малко по-различен привкус.

Поради липса на издадени акустични версии на песните на Филева, този албум съдържа цели 7 такива, които са последните в листата от общо 18. Дебют в мобилната фотография е фотосесията на Вера Гоцева към обложката и всички останали визии от CD-то, които тя заснема изцяло с мобилен телефон. В книжката към албума феновете ще открият и красив плакат на певицата, както и всички текстове на песните от рилийза. Забелязваме също и че в този албум, за разлика от първия, тя е много повече автор на нещата, които изпълнява. Парчето „Нова страница“ се отличава стилово и силно емоционално от останалите в листата и поради тази причина това е и името на самия проект.

След края на последното изпълнение най-нетърпеливите имаха възможността да се снимат с Михаела и останалите звезди, изявили се редом до нея през вечерта. Не бяха отказани и автографи, а всеки, закупил албума на промоционалната за събитието цена, можеше да получи плакат с лика на певицата.

Преди да чуя гласовите възможности на Михаела от първо лице и да видя поведението ѝ на сцената, не вярвах, че певица от новото музикално поколение в България е в състояние да ме впечатли до такава степен. Слушайки песните и от YouTube предполагах, че вероятността да са в подобрен вариант не е малка, но с изпълнението си в Sofia Live Club доказа, че притежава всичко, с което да достигне дори по-големи световни върхове в бъдеще.


Автор: Деница Събева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Габриела КанджеваTaking Heed: към успеха без компромиси21.03.2017

Още от Под Моста

колаж сериали 2021
Деница ДимитроваНовите сериали в края на 2021: какво излезе и какво остава да гледамеКино