Две седмици до Outdoor & White Water Fest

22.03.2018

През уикенда на 31 март и 1 април ще се проведе вторият за страната ни Outdoor & White Water Fest. Уникалното събитие, което ще открие официално началото на каяк и рафтинг сезона в Кресненското дефиле, ще се проведе край бреговете на река Струма.

Фестивалът, който е със свободен достъп и миналата година събра повече от 800 души, се очаква тази година да бъде посетен от поне 1200 посетителя. Домакин е Център за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет, а богатата и целодневна програма ще включва разнообразни спортни активности сред природата (катерене, колела, пейнтбол, рафтинг, летене с парапланер), музика на живо, DJ парти и прожекции на тематични филми.

В рамките на събитието ще бъдат провеждани дискусии с уважавани личности от света на екстремните спортове и планината по актуални и належащи теми. Освен това посетители ще имат възможност да се запознаят с презентации на местни обичаи и поминъци и да се насладят на пълноценна почивка сред величествената красота на Кресненско дефиле.

Важен гост на фестивала ще бъде популярният алпинист Боян Петров, който заедно с представители на местните общински власти ще отправи важни послания за бъдещето на природата у нас.

Сред иглолистните дървета в близост до реката ще има уютен палатков лагер, който ще приюти любителите на къмпингуването, желаещи напълно да се насладят на атмосферата на планината. Мястото ще бъде в близост до музикалната сцена, за да не изпускат фестивалното настроение. Предпочитащите повече удобства ще имат възможността да почиват в къщи за гости в близко намиращите се Симитли и Кресна.

Изданието на Outdoor & White Water Fest през 2017 утвърди традиция в края на месец март пролетното пълноводие да бъде отбелязвано с DJ party, демонстрационни спускания и придружаващи активности. Наред с всички тях и цялостния фестивален дух, Outdoor & White Water Fest прегръща каузата за популяризирането на туризма, активния отдих, местните поминък и продукция на региона и екстремните спортове пред широка и разнородна аудитория, стимулирайки обмена на туристически и спортни програми и практики между отделни тур оператори и клубове не само от България, но и от съседни държави.

Част от клубове, които събитието ще обедини, са Adventure Net, Reflip, Раец, Атом, Nomad Team, Mashini Holidays, Tudurini Bros, Воден хоризонт. Пред посетителите те ще представят дейностите си и ще се включат в наситени с адреналин игри и състезания в бързи води, които се провеждат редовно за откриването на сезона от опитните инструктори по Струма. Интригуващ факт е, че част от игрите са създадени напълно за начинаещи, за да могат да привлекат и неопитните посетители на фестивала, желаещи да навлязат в буйната пълноводна река. За новобранците ще има игра с атрактивни награди за запазване на баланса от клуб Reflip, а желаещите да се посветят в изкуството на каяците в бързи води ще бъде проведен еднодневен курс с инструкторите на Mashini Holidays Industry и Tudurini Bros. Празнична демонстрационна регата пък символично ще понесе по течението на Струма всички, осмелили се да скочат в лодките – посетители, журналисти и специални гости, инструктори.

Нова перспектива към смайващия релеф на Кресненското дефиле ще предложат от клуб по парапланеризъм SkyCamp, чиито опитни тандемни пилоти ще издигнат високо във въздуха своите пасажери, за да им разкрият смайващи гледки над величествения Пирин и отвъд границите на страната, към планините, морето и езерата на Гърция и Македония.

Почитателите на планинското колоездене ще могат да се включат в актрактивен велопоход, подготвен от гидовете на Nomad Team специално за дните на Фестивала. Маршрутът ще минава през с. Влахи – Ощава – с. Стара Кресна, като трасето, преминаващо през едни от най-вълнуващите и наситени с културни и природни забележителности места в региона, ще бъде със средна трудност. За децата пък ще бъде организирано състезание по катерене на стената в кемпа.

Участие във фестивала ще вземат и Mangia Van, които с мобилния си бус за домашно приготвени храни ще се погрижат за посетителите, желаещи по-здравословна храна. За нуждите на почитателите на крафт бирата и по-твърдите напитки ще отговарят Витошко лале и миксолозите от Винпром Троян.

DJ Vankata The Turntablist и айляците от Faces Band, ще поддържат фестивалното настроение с целодневна музикална програма.

Център за приключения  и рафтинг кемп Адвенчър Нет се намира на 120км. от София по магистралата  Е79 за Гърция, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно. Детайлна информация за пълната програма по дни и часове, както и възможности за организиран транспорт и настаняване ще бъдат обявени съвсем скоро и могат да бъдат проследени на страницата на събитието във фейсбук.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"СвобоДен фестивАл на безвРемението26.05.2016

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование