Образование

Подкастите за дигитално образование

05.10.2021

Подкастите са тук, за да останат и се оформят като един от медийните трендове в последните години. Ние направихме селекция от най-интересните и полезни подкасти за дигитално образование, с които можете да научите повече за тенденциите в тази сфера. 

The EdSurge Podcast

Седмичен подкаст за бъдещето на обучението и пресечната точка между технологиите и образованието. Водещ е Джеф Йънг и други репортери на EdSurge, които водят дълбоки и смислени разговори с преподаватели, технологични новатори и учени. 

House of #EdTech

Този подкаст изследва как технологиите променят методите на преподаване и въздействието им върху образованието. И не зависимо от консервативността на едно общество, то дигиталните иновации развиват начините, по които децата учат. В подкаста обичайни гости са учители, ръководители на образователни центрове и предприемачи. 

The Edtech Podcast

Един подкаст от Великобритания. Мисията му е да подобри диалога между образование и технологии, чрез разказване на истории за добрите иновации и ефекти от тях. Техни гости са образователни лидери от цял свят, стартъпи, инвеститори, държавни институции, медии и експерти в сферата на образованието. 

Beyond the technology | The education 4.0 podcast

Месечно издание, което разглежда най-вълнуващите новини, мисли и съвети от Jisc – британският експерт по дигитални технологии и тяхната имплементация в образование и научни изследвания. 

Easy EdTech Podcast With Monica Burns

Моника Бърнс е от популярния блог ClassTech. В своя подкаст тя предлага стратегии за преподаване, съвети и идеи за нови дейности. Всеки епизод е фокусиран относно това как най-лесно да се интегрират образователните технологии в класната стая. Подкастът е по-скоро насочен към преподаватели, помагайки им да премахнат стреса от имплементирането на новите технологии в своята методология. 

Kids Review Edtech

Това е малко по-различен подкаст. Да, има много медии аз ревюта на продукти и услуги, но в този случай те се правят от деца, които реално тестват нови дигитални инструменти и обмислят до колко биха им били полезни в класната стая и обучението. 

The Higher EdTech Podcast

Експертите Тим Ван Норман и професор Брент Уорнър работят и разказват за интегрирането на технологичните иновации в класните стаи. Подкастът е фокусиран върху най-добрите практики за преподавателите. Ще научите за нови дигитални инструменти и ще получите ценни съвети как да ангажирате своите ученици да ги използват. 

Всяко от тези издания ще развие разбирането ви за дигиталните класни стаи и ресурсите, които стоят пред вас, за да успеете да бъдете още по-успешни в ангажирането и преподаването на децата от другата страна на катедрата.

Главна снимка: Austin Distel / Unsplash

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Анна-Мария ПоповаЧат приложения в помощ на онлайн образованието31.01.2022

Още от Под Моста

Под МостаГеорги Енчев – Goosh: 20 години с модерна култура в обувкитеLIFE