Образование

Подкастите за дигитално образование

05.10.2021

Подкастите са тук, за да останат и се оформят като един от медийните трендове в последните години. Ние направихме селекция от най-интересните и полезни подкасти за дигитално образование, с които можете да научите повече за тенденциите в тази сфера. 

The EdSurge Podcast

Седмичен подкаст за бъдещето на обучението и пресечната точка между технологиите и образованието. Водещ е Джеф Йънг и други репортери на EdSurge, които водят дълбоки и смислени разговори с преподаватели, технологични новатори и учени. 

House of #EdTech

Този подкаст изследва как технологиите променят методите на преподаване и въздействието им върху образованието. И не зависимо от консервативността на едно общество, то дигиталните иновации развиват начините, по които децата учат. В подкаста обичайни гости са учители, ръководители на образователни центрове и предприемачи. 

The Edtech Podcast

Един подкаст от Великобритания. Мисията му е да подобри диалога между образование и технологии, чрез разказване на истории за добрите иновации и ефекти от тях. Техни гости са образователни лидери от цял свят, стартъпи, инвеститори, държавни институции, медии и експерти в сферата на образованието. 

Beyond the technology | The education 4.0 podcast

Месечно издание, което разглежда най-вълнуващите новини, мисли и съвети от Jisc – британският експерт по дигитални технологии и тяхната имплементация в образование и научни изследвания. 

Easy EdTech Podcast With Monica Burns

Моника Бърнс е от популярния блог ClassTech. В своя подкаст тя предлага стратегии за преподаване, съвети и идеи за нови дейности. Всеки епизод е фокусиран относно това как най-лесно да се интегрират образователните технологии в класната стая. Подкастът е по-скоро насочен към преподаватели, помагайки им да премахнат стреса от имплементирането на новите технологии в своята методология. 

Kids Review Edtech

Това е малко по-различен подкаст. Да, има много медии аз ревюта на продукти и услуги, но в този случай те се правят от деца, които реално тестват нови дигитални инструменти и обмислят до колко биха им били полезни в класната стая и обучението. 

The Higher EdTech Podcast

Експертите Тим Ван Норман и професор Брент Уорнър работят и разказват за интегрирането на технологичните иновации в класните стаи. Подкастът е фокусиран върху най-добрите практики за преподавателите. Ще научите за нови дигитални инструменти и ще получите ценни съвети как да ангажирате своите ученици да ги използват. 

Всяко от тези издания ще развие разбирането ви за дигиталните класни стаи и ресурсите, които стоят пред вас, за да успеете да бъдете още по-успешни в ангажирането и преподаването на децата от другата страна на катедрата.

Главна снимка: Austin Distel / Unsplash

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Димитър ПанайотовПървият учебен ден по света във времена на пандемия13.09.2021

Още от Под Моста

Димитър ПанайотовПървият учебен ден по света във времена на пандемияОбразование