Предстои седмо издание на уъркшопа Rails Girls

12.10.2016

escreo-rails-girls-6-0

За седми пореден път София ще бъде домакин на българското издание на популярния уъркшоп за дами Rails Girls. На безплатното двудневно събитие участничките ще направят своите първи стъпки в програмирането, ръководени от опитен екип инструктори.

Основната цел на Rails Girls е да покаже, че програмирането е забавно, интересно, вълнуващо и много полезно умение, което не е територия, запазена само за мъже. Съществуващият дисбаланс между мъже и жени в сферата на технологиите е бариера, която възспира много дами да се престрашат и да опитат да се запознаят отблизо с нея. Организаторите на Rails Girls се опитват да адресират проблема, като допускат за участие в събитието само жени и се стремят да създадат приветлива и отворена за начинаещи атмосфера.

Rails Girls Sofia се организира изцяло от доброволци и участието е напълно безплатно. За всяко събитие биват одобрени близо 100 участнички от стотиците кандидатури, като водеща при оценяването е тяхната мотивация за участие.

Уъркшопът стартира в края на 2010 г. във Финландия и бързо набира популярност, като до момента под негов патронаж са проведени събития в стотици градове по цял свят. Първото такова на родна почва бе организирано през юни 2013 г. в София от доброволци и съвместно с Дигиталния шампион за България г-жа Гергана Паси. В момента организацията се извършва под шапката на Дигиталната национална коалиция.

Регистрацията за участие на дамите е отворена до 15 октомври на http://railsgirls.com/sofia. На сайта може да откриете повече информация за събитието, както и условия за кандидатстване.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Стажанти на "Под Моста"Лятото пристига в София с A to JazZ Festival през юли25.05.2018

Още от Под Моста

Момчил РусевБългарската музика през 2021: ДебютитеМузика