„Ситуация след ситуация“ – сборник с истински истории

02.06.2016

Небивал интерес от читателската публика и масово недоволство от страна на пропусналите премиерата предизвика дебютната книга на Тео Чепилов: „Ситуация след ситуация“. Близо месец след официалното публично представяне на сборника с разкази, провело се 13 май в литературен клуб „Перото“,  предстои нова литературна сбирка със същите цели и замисъл.

„Приятелите“ на прозата, решили да усетят магията на думите, могат да се възползват от отдалия им се втори шанс – на 7 юни в градината на клуб „Грамофон“, в 20:00 часа.

Книгата и автора ще бъдат представени от Биляна Славейкова – PR със собствена агенция ‘STAR PR’, по чиито проекти работят съвместно с Тео Чепилов.

Сборникът „Ситуация след ситуация“ е почти изцяло базиран на действителни истории, които самият автор и негови приятели са преживели. Изключенията са твърде малко, но отново продиктувани от реални ситуации. Разбира се, имената на протагонистите са тактично заменени, за да се запази анонимността им. Детайл, който осезаемо привлича внимание, е наличието на разкази, написани от името на жена. Този експеримент, започнал като шега, се превръща в сюжетна особеност на 3 от общо 15-те разказа, включени в сборника.

Тео Чепилов
Тео Чепилов

За автора на „Ситуация след ситуация“ можем да кажем,  че е изключително деен в  творчески аспект и всестранно развита личност. Пише сценарии за едни от най-харесваните и успешни сериали в България – „Под прикритие“, „Стъклен дом“ и „Домашен арест“. Има публикации в списания: „Ритъм“, „Егоист“, „Едно“, „Една седмица в София“ и ‘Go guide’.  Работи като PR и е автор на късометражен sci-fi филм, носещ загавието ‘Sunless’. Вече и автор на книга.

За нея Тео Чепилов споделя, че не е сядал специално да я напише, а всеки път щом е имал нужда да излее обграждащото го на хартия, го е правил. Така постепенно натрупал достатъчно разкази, които да издаде, а концепцията се харесала и се зародила първата му творба.

Ситуациите от сборника, ще бъдат дирижирани от Жаклин Вагенщайн, а в същността на героите ще се превъплътят популярни личности от българския кулурен живот, сред които: Станимир Гъмов, Ерол Ибрахимов (Уикеда), Део, Силвия Петкова, Фахрадин Фахрадинов, Александър Кадиев и Боби Ваклинов.  Представянето на сборника ще бъде озвучено от бийтбоксъра Red One и диджеите Vajarov и Paci Pac.

Автор: Емилия Илиева

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Йорданка ВеселиноваСтефан Евтимов – за трудностите, успеха и литературата19.08.2018

Още от Под Моста

Момчил РусевБългарската музика през 2021: ДебютитеМузика