Музика

Slayer и последният им концерт в България

11.12.2018

Американските траш метъл титани Slayer ще свирят в София на 11-ти юли! Шоуто е част от прощалното “Final World Tour”.

Slayer се завръщат в България за последно, добавяйки дата в страната ни като част от прощалното за бандата турне “Final World Tour”. Концертът ще се проведе на 11 юли 2019 в парка на Летище София. Билетите за събитието са вече в продажба и всеки, който иска да присъства на това сбогуване трябва да побърза, имайки предвид темпото, с което се изчерпват.

През януари траш легендите Slayer съкрушиха метъл феновете по цял свят след като обявиха, че ще се оттеглят от сцената след мащабно прощално световно турне. Днес, след 37 години и 12 студийни издания, множество златни албуми и безброй концерти, Slayer е утвърдено име в музикалната индустрия, част от „Голямата четворка“ наред с Metallica, Megadeth и Anthrax. Без съмнение това е една от групите, които дефинират траш метъла като жанр. Носители са на награда „Грами“.

След като титаните обявиха, че се оттеглят от сцената с прощално световно турне, беше редно то наистина да включва възможно най-много точки на земното кълбо. Само преди броени дни Slayer, с подкрепата на съмишлениците от Lamb Of God, Anthrax и Obituary, претопиха остатъка от напълно разпродадени концерти от едномесечната европейска обиколка, планирана като финална. Турнето на Slayer обаче беше удължено и периметърът на действие разширен.

Легендарните музиканти и огромният им екип пристигат за запомнящ се концерт с внушителна продукция, с впечатляващ сценичен декор, светлинно шоу и съпътстващи екстри, като обещават звук, който да не покаже милост и към най-взискателните и грамотни по темата експерти.

 

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Под МостаГрупа Repetitor за сръбската алтернативна сцена и концертите си в България21.07.2017

Още от Под Моста

Деница ДимитроваМежду Холивуд, Бродуей и Уест Енд: театралните роли на филмовите звезди, за които не сте знаелиКино