The Neighbourhood – гласът на безцветното

01.03.2015

Навсякъде по света има деца, мечтаейки да застанат пред 60 000 души на „Уембли“ пред прекланяща се на таланта им публика. Океаните от ръкопляскания, красивите момичета, пътуването в очукан ван, еуфорията и удоволствието от създаване на музика избродират мечтите на няколко поколения деца.


Годината е 2011, а в нея се ражда нова алтернативна група. От първата си поява онлайн до ден днешен, бандата е обвита в мистерия. Пет момчета в своите ранни 20 създават The Neighbourhood в тотално различен стил. Бруталната смесица между алтернативен рок, поп, елементи на електронна музика и щипка хип-хоп, оформят звученето на група, която е решила да става номер 1. Черно-бели клипове, вокалист с мистериозен татус на врата и всякаква липса на информация за члeновете на групата в интернет, оформят имиджа на The Neighbourhood.

Ако се интересувате от музика, вероятно сте и попадали на „Sweater Weather”, която се заби в чартовете за алтернативна музика и стоя на върха 11 седмици. Днес групата става все по-популярна сред младите, а стилът им е все така специфичен.

Началото

Някои от най-великите неща са ставали след едно просто „Защо не?“. Твърде е рано да поставяме етикети за величие на групата, но е факт, че The Neighbourhood се създава след едно просто „Защо не?“, докато Зак Ебъл (китара) и Джеси Ръдърфорд (вокал) кроят младите си планове за бъдещето. Те се свързват с останалите трима члена на групата и така, обединени от приятелство, младост и желание да правят различна музика, те създават The Neighbourhood.

Името

Измислянето на име на групата е едно от най-трудните и отговорни неща винаги. Понякога именно то създава колектив, а в някои случаи е причина за раздори и разпади. В този случай, името измислено от Джеси, е това, което винаги е обединявало момчетата – факта, че живеят в съседство. И въпреки начина, по който се изписва, бандата е американска, а не британска.

Black & White

Всички снимки и видеа на групата са в черно-бяло. The Neighbourhood не иска тяхната музиката да бъде разбирана, а да бъде усетена. Цветовете много често размиват реалната представа, носят нови чуства, променят цялостния вайб. От самото начало всички единодушно решават да следват динамиката на черното и бялото и да акцентират на нестандартното си звучене. И петимата нямат нужда от цвят, а от звук, за да изразят себе си.

Триъгълникът
10951913_10205005411486372_81075253_n
Когато се загледате в снимка или видео на групата, погледът обикновено се приковава във врата на вокалиста Джеси Ръдърфорд, където има татуирано Всевиждащото око, което е вписано в пирамида.

Продължава на следващата страница

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Анна-Мария ПоповаАра Маликян на живо – магията на ексцентричния цигулар28.01.2020

Още от Под Моста

Деница ДимитроваПристрастяващата мистерия на „Отмяната“Кино