UniStart предизвиква студенти с второ издание

15.03.2016

Бизнес клуб УНСС търси смели студенти с предприемачески нюх 

1_logoПрез последните години предприемаческата среда в България расте с бързи темпове. Ставаме свидетели на успехите на множество български стартъп компании. Голяма част от иновативните идеи се задвижват от смели студенти, готови да реализират своите бизнес проекти.

За да помогне на начинаещите предприемачи, Бизнес клуб УНСС организира предприемаческа програма UniStart – Student Startup Labs за втора поредна година. Целта на проекта е да срещне млади предприемачи с експерти от бизнес средите. Те ще демонстрират кои са необходимите умения за успешно стартиране и развитие на компания чрез обучения и практически задачи.

Сред менторите, които ще се включат във втория сезон на UniStart, са Атанас Райков (генерален мениджър на Viber за Централна и Източна Европа), Христо Нейчев (основател на Tryad Games), Ивайло Христов (сериен предприемач), Красен Хинков (съосновател на Innovation Starter) и Недялко Недялков (предприемач и business developer в CloudFaces).

Кой може да участва? Предприемчиви студенти, които имат бизнес усет и желание да създават. Tе ще имат шанса да получат съвети и насоки, за да преминат през етапи на валидация на идеята, сформиране на екип, основаване на стартъп, въвеждане в концепциите Lean & Bootstrap,  маркетинг, продажби, user experience.

Как можеш да се включиш? Първата стъпка към кандидатстването е попълване на формата в официалния сайт: http://unistart.eu . Регистрацията е отворена до 17 март, а таксата е 68 лева.

Програмата започва на 19 и 20 март със събитието Bootcamp, на което подбраните отбори ще представят идеите си. По време на UniStart Bootcamp участниците ще могат детайлно да се запознаят с програмата, някои от тях да сформират екип, а други дори да започнат работа по своя проект.  Тази година UniStart залагат на „brain friendly“ обучения и други неконвенционални решения като организирането на  Стартъп Хижа, като част от програмата.

Организатори и участници в Стартъп хижата на UniStart.
Организатори и участници в Стартъп хижата на UniStart.

За повече информация и пълната програма следете страницата на UniStartStudent Startup Labs във Facebook и официалния сайт www.unistart.eu.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Емилия НайденоваОбразование, което равнопоставя – дигитално обучение за деца със специални нужди13.09.2018

Още от Под Моста

Габриела КанджеваПреди концерта: любимите ни 5 песни на Il VoloМузика