8-те актьори родени, за да играят злодеи

11.12.2013

В този материал ще обърнем внимание на една по-специална група актьори. Тези, които винаги мразите и искате да умрат по-бързо във филмите. Тези, които винаги прецакват нещата и объркват всичко. Истината е, че да играеш Гадняра винаги е по-голямото предизвикателство. Представяме ви 10-те актьори, които са родени да играят злодеи:

8. Денис Хопър

Hopper1

Покойният Хопър е една от класиките в жанра. Макар и ненатрупал кой знае колко голяма популярност, като някои други в тази класация, то всеки помни неговите емблематични гаднярски персонажи. Всичко започва във „Волният ездач”, но със сигурност най-запомнящите му роли  си остават в „Синьо Кадифе”, „Воден свят” и в „Скорост”, където прави всичко по силите си, за да прецака клетия Киану Рийвс. Но това не ни очудва, тъй като преди години Хопър бе обявен за клинично луд. Комбинацията от твърде много трева, кока и пиячка прибавя силна доза психоза към и без това психопатския му поглед.

7.  Ралф Файнс

Ralph1

Помните ли онзи тип, който в „Списъкъа на Шиндлер” насочваше снайпера си към обикновените хора от терасата на имението си? Вероятно по-запалените се сещат за този момент от филма, но образът не е много ясен. Е, именно той 12 години по-късно се появява в „Хари Потър и огненият бокал” като Волдемор, което остава една от най-запомнящите му роли. Всички повдигнаха вежди след партньорството му с Дженифър Лопес в сладникавата романтична комедия „Петзвезден романс”, но Файнс набързо се завърна в обичайното си амплоа, изигравайки серийния убиец в „Червен дракон” и ролята на Хадес в „Сблъсъкът на титаните”. Именно за снимките на „Червен дракон” той толкова иска да влезе в кожата на своя герой, че прекарва по 8 часа в гримиране всеки ден само за да бъде изпипана татуировката, която неговият персонаж притежава.

 

6. Джон Малкович

malcovich

Признавам, че Малкович ми е един от любимите актьори. Истинска наслада е да слушаш този английски, пропит с груб руски акцент. Малкович е една от класиките в тази класация. Няма как да бъде забравен кадъра, в който е насочил пистолет в плюшен заек. Филмът е „Въздушен конвой”, а годината е 1997-а. Точно 3 години по-късно той изиграва ролята на Жавер в „Клетниците”. За да достигне до тази емблематична роля, той изиграва уникални гаднярски роли в „Опасни връзки”, „Под прицел” и „Комарджии”. През 2002 г. именно на Малкович е предложена ролята на Зеления гоблин в „Спайдърмен”, но така и не постига договорка с продуцентите на филма.

Продължава на следващата страница

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Илияна МаринковаПапите в киното20.02.2020

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование