Театър

5 театрални премиери, които да очакваме до края на ноември

16.10.2019

Преди празниците и преди есента да се е развилнява с пълна сила театралният сезон започва да придобива форма. Той ни предлага все повече новости, които са перфектната причина да посетим храмовете, наречени театър. Нетърпеливи да видим новите заглавия, ще споделим с вас пет театрални премиери, които тепърва предстоят.

„Стриптийз покер“ – МГТ „Зад канала

Постановката с леко провокативно заглавие е с премиера на 18-и октомври. Тя е по текст на Жан-Пиер Мартинес, а режисьор е Надя Асенова. В нея участват Герасим Георгиев – Геро, Малин Кръстев, Василена Атанасова, Христина Караиванова и Атанас Чопов. Музиката в представлението е на Добрин Векилов – Дони. Освен на 18-и представлението ще се играе на 17-и октомври, когато е предпремиерата на „Стриптийз покер“, на 25-и октомври, 10-и и 29-и ноември.

„Сатирични истории със Славчо Пеев“ – Сатиричен театър „Алеко Константинов“

Премиерата е на 20-и октомври, като има още една планирана дата – 9-и ноември. Мястото е новата сцена на Сатиричния театър „COMEDY BAR Happy Сатира“ и началният час е 20:30 ч. Постановката е на Мартин Каров, който ще партнира на Славчо Пеев на сцената. Музиката е на Юри Ступел.

Аз съм Славчо Пеев – актьор в Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Бил съм и баскетболист, художник, театър-майстор, пиар на футболен отбор, директор на театър (дори на два), баща съм на две деца и дядо на четири внучета. Но винаги съм бил артист, който дори е играл на няколко континента., Ваш Славчо Пеев

„Ромео и Жулиета“ – Младежки театър „Николай Бинев“

Премиерата е на 22-ри октомври, като дати има още за 30-и октомври, 9-и и 21-ви ноември. Режисьор на постановката по Шекспир е Анастасия Събева. Сценографията и костюмите са на Андреа Паунова, хореографията е на Александър Манджуков, а композитор е Добромир Кисьов. В ролите ще видим Августина Калина Петкова, Ахмед Юмер, Боян Арсов, Кремена Деянова, Койна Русева, Николай Владимиров, Николай Луканов, Станислава Николова, Стефан Мавродиев, Юлиян Петров, Явор Вълканов и Велизар Емануилов.

„Когато трябва да кажа нещо за „Ромео и Жулиета“ си давам сметка, че Любовта е най-ярката и водеща отправна точка, през която гледам живота си. Не намирам друг смисъл и друг отговор на въпросите относно битието ни на човеци…А любовта е тази, която винаги ни превръща в малки, невинни, треперещи деца, които не знаят какво да правят с ударите на сърцето и пулса, който имаме чувството, че целият свят чува как блъска кръвта в тялото ни. Ако трябва да сме честни пред света, ние имаме безкрайна нужда от любов, нужда, която се простира отвъд живота и достига до смъртта. Именно „Ромео и Жулиета“ е еманацията на това наше желание – най-щастливата трагедия в човешката култура. Да, ако трябва да сме честни, за нас е от изключително значение двамата млади веронци да умрат, за да имаме своя идеал за любов. Какво бихме правили, ако Ромео и Жулиета се спасят и станат, като всички нас?… Не! По неумолимия ход на Съдбата, щом искаме съвършена, страстна, романтична любов – тя ще умре, но ще бъде толкова красива, че ще ни прави щастливи завинаги!“

Анастасия Събева

„Вечерята“ – Театър София

Премиерата на тази постановка е също на 22-ри октомври, като ще се играе още на 25-и и 29-и октомври и на 15-ти и 28-ми ноември. Текстът е на писателя Херман Кох, а режисьор е Пламен Марков. Сценографията и костюмите са на Мира Каланова, а композитор е Калин Николов. В постановката участват Дария Симеонова, Ивайло Герасков, Лилия Маравиля, Михаил Милчев, Пламен Манасиев, Бистра Иджома Окереке, Боян Фърцов, Климентина Фърцова, Мелин Ердинч, Недялко Стефанов, Сияна Начева, Теона Димова и Яна Пенева.

„Приятна жена в лоша компания“ – Народен театър „Иван Вазов“

Премиерата на това комедийно заглавие е на 7-ми ноември. Постановката е на Юри Дачев и е от автора Андре Русен. Сценограф е Радина Близнакова, костюмите са на Радина Близнакова, а композитор е Асен Аврамов. В ролите влизат Емануела Шкодрева, Павел Иванов, Васил Драганов и Кръстю Лафазанов.

Приятната жена е Нина – дръзка, чаровна, неустоима, неудържима в желанието си да живее живота си така, както иска. „Лошата” компания се състои от красавеца и разбивач на женски сърца, но и самият той с разбито самочувствие Жерар, привидно безличния, но и неочаквано решителен съпруг Адолф, строгия, но чувствителен и по своему искрен полицейски инспектор.В тази очарователна френска “комедия с убийства”, както я определя авторът, има всичко, което гарантира една смислено и забавно изживяна вечер в театъра.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Калоян Гуглев5 театрални премиери през септември10.09.2019

Още от Под Моста

Под МостаНад 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на „Rockschool на колела"Образование