Театър

5 театрални премиери, които да очакваме до края на ноември

16.10.2019

Преди празниците и преди есента да се е развилнява с пълна сила театралният сезон започва да придобива форма. Той ни предлага все повече новости, които са перфектната причина да посетим храмовете, наречени театър. Нетърпеливи да видим новите заглавия, ще споделим с вас пет театрални премиери, които тепърва предстоят.

„Стриптийз покер“ – МГТ „Зад канала

Постановката с леко провокативно заглавие е с премиера на 18-и октомври. Тя е по текст на Жан-Пиер Мартинес, а режисьор е Надя Асенова. В нея участват Герасим Георгиев – Геро, Малин Кръстев, Василена Атанасова, Христина Караиванова и Атанас Чопов. Музиката в представлението е на Добрин Векилов – Дони. Освен на 18-и представлението ще се играе на 17-и октомври, когато е предпремиерата на „Стриптийз покер“, на 25-и октомври, 10-и и 29-и ноември.

„Сатирични истории със Славчо Пеев“ – Сатиричен театър „Алеко Константинов“

Премиерата е на 20-и октомври, като има още една планирана дата – 9-и ноември. Мястото е новата сцена на Сатиричния театър „COMEDY BAR Happy Сатира“ и началният час е 20:30 ч. Постановката е на Мартин Каров, който ще партнира на Славчо Пеев на сцената. Музиката е на Юри Ступел.

Аз съм Славчо Пеев – актьор в Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Бил съм и баскетболист, художник, театър-майстор, пиар на футболен отбор, директор на театър (дори на два), баща съм на две деца и дядо на четири внучета. Но винаги съм бил артист, който дори е играл на няколко континента., Ваш Славчо Пеев

„Ромео и Жулиета“ – Младежки театър „Николай Бинев“

Премиерата е на 22-ри октомври, като дати има още за 30-и октомври, 9-и и 21-ви ноември. Режисьор на постановката по Шекспир е Анастасия Събева. Сценографията и костюмите са на Андреа Паунова, хореографията е на Александър Манджуков, а композитор е Добромир Кисьов. В ролите ще видим Августина Калина Петкова, Ахмед Юмер, Боян Арсов, Кремена Деянова, Койна Русева, Николай Владимиров, Николай Луканов, Станислава Николова, Стефан Мавродиев, Юлиян Петров, Явор Вълканов и Велизар Емануилов.

„Когато трябва да кажа нещо за „Ромео и Жулиета“ си давам сметка, че Любовта е най-ярката и водеща отправна точка, през която гледам живота си. Не намирам друг смисъл и друг отговор на въпросите относно битието ни на човеци…А любовта е тази, която винаги ни превръща в малки, невинни, треперещи деца, които не знаят какво да правят с ударите на сърцето и пулса, който имаме чувството, че целият свят чува как блъска кръвта в тялото ни. Ако трябва да сме честни пред света, ние имаме безкрайна нужда от любов, нужда, която се простира отвъд живота и достига до смъртта. Именно „Ромео и Жулиета“ е еманацията на това наше желание – най-щастливата трагедия в човешката култура. Да, ако трябва да сме честни, за нас е от изключително значение двамата млади веронци да умрат, за да имаме своя идеал за любов. Какво бихме правили, ако Ромео и Жулиета се спасят и станат, като всички нас?… Не! По неумолимия ход на Съдбата, щом искаме съвършена, страстна, романтична любов – тя ще умре, но ще бъде толкова красива, че ще ни прави щастливи завинаги!“

Анастасия Събева

„Вечерята“ – Театър София

Премиерата на тази постановка е също на 22-ри октомври, като ще се играе още на 25-и и 29-и октомври и на 15-ти и 28-ми ноември. Текстът е на писателя Херман Кох, а режисьор е Пламен Марков. Сценографията и костюмите са на Мира Каланова, а композитор е Калин Николов. В постановката участват Дария Симеонова, Ивайло Герасков, Лилия Маравиля, Михаил Милчев, Пламен Манасиев, Бистра Иджома Окереке, Боян Фърцов, Климентина Фърцова, Мелин Ердинч, Недялко Стефанов, Сияна Начева, Теона Димова и Яна Пенева.

„Приятна жена в лоша компания“ – Народен театър „Иван Вазов“

Премиерата на това комедийно заглавие е на 7-ми ноември. Постановката е на Юри Дачев и е от автора Андре Русен. Сценограф е Радина Близнакова, костюмите са на Радина Близнакова, а композитор е Асен Аврамов. В ролите влизат Емануела Шкодрева, Павел Иванов, Васил Драганов и Кръстю Лафазанов.

Приятната жена е Нина – дръзка, чаровна, неустоима, неудържима в желанието си да живее живота си така, както иска. „Лошата” компания се състои от красавеца и разбивач на женски сърца, но и самият той с разбито самочувствие Жерар, привидно безличния, но и неочаквано решителен съпруг Адолф, строгия, но чувствителен и по своему искрен полицейски инспектор.В тази очарователна френска “комедия с убийства”, както я определя авторът, има всичко, което гарантира една смислено и забавно изживяна вечер в театъра.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Калоян Гуглев5 театрални премиери през септември10.09.2019

Още от Под Моста

Под Моста6 български изпълнители ще развият своята музикална кариера във второто издание на Музикален АкселераторОбразование