Кино

Българските филми, които очакваме до края на 2019 г.

04.09.2019

„В кръг“

Стефан Командарев отново разказва истории в движение с втория филм от планираната си трилогия. След „Посоки“, който разгледа живота на таксиметровите шофьори у нас, „В кръг“ насочва внимание към полицаите. Лентата вече взе две награди от фестивала в Сараево – „Сърцето на Сараево“ за най-добра актриса за Ирини Жамбонас и Награда Cineeuropa за изключително постижение в европейската аудиовизуална култура. На линия отново е екипът от предишния филм на Командарев – Иван Бърнев, Стефан Денолюбов, Васил Василев-Зуека, Асен Блатечки и др.

Премиера: 8 ноември*

„Доза щастие“

След като режисира няколко късометражни и един документален, Яна Титова е готова с първия пълнометражен филм. „Доза щастие“ се основава на действителна история от романа „Падение и спасение“ на Весела Тотева, която описва борбата си с наркотичната зависимост. Главната роля се изпълнява от дъщеря ѝ Валентина Каролева, а в емоционалния филм участват още Димитър Николов, Ирмена Чичикова, Александър Алексиев, Лидия Инджова, Иван Бърнев и др.

Премиера: 8 ноември*

„Диви и щастливи“

Новият филм на Мартин Макариев („Вила Роза“, „Привличане“) проследява две жени, които ще трябва да загърбят монотонния си живот, когато по стечение на обстоятелствата се налага да бягат от полицията. Докато Боряна и Мила се справят с предизвикателствата извън закона, двете ще повярват в себе си и способността да сбъдват мечтите си. Амбициозният проект е сниман в София, Варна, Велико Търново, Русе и вече е продаден за международно разпространение. Освен Яна Маринова и Лиуза Григорова в главните роли, „Диви и щастливи“ събира още Дария Симеонова, Александър Сано, Калин Врачански, Явор Бахаров и др.

Премиера: 29 ноември*

Филмовите дистрибутори запазват правото си за промени на премиерните дати.

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Деница Димитрова5 български филма, които очакваме през 2020 година12.01.2020

Още от Под Моста

колаж сериали 2021
Деница ДимитроваНовите сериали в края на 2021: какво излезе и какво остава да гледамеКино