10 музикални изпълнения на живо, които трябва да видите

30.07.2017

Oasis – Whatever в Манчестър

Дълго време търсих тяхно изпълнение на живо, където Лиъм оставя публиката да пее част от някое парче, но изглежда единственият начин това да се случи е да се скара за пореден път с брат си и да откаже да стои пред микрофона. Средният пръст, който получава от човека на хармониката, е безценен кадър. Тук добавяме и още един момент, в който нещата са се получили магически, когато по-малкият брат Галахър отсъства – акустичната версия на ‘Slide Away‘ на Ноел от Чикаго през 1998 г.

Роби Уилямс– Angels на стадион „Етихад“ след трагедията в Манчестър

За жалост добрият запис на това изпълнение вече го няма в интернет, но дори и с малко по-лошо качество пак си заслужава да се види, чуе и почувства. Емоционален Роби, който плаче и на места не успява да събере сили да изпее думите от текста, е подпомогнат от публиката, която изнася цялата песен вместо него. Жалко, че отново поводът е трагедия.

Snow Patrol – Run на V Festival

If you wanna sing, sing, please…

Друго изящно изпълнение, с голяма помощ от феновете и хубав текст. Разбираш, че си успял, когато  публиката реагира по такъв начин на твоя песен. Както казва с благодарност от сцената Гари – “Bless your hearts”.

Royal Blood – Out Of The Black на Reading

Нещо по-ново – дуото заби зверски на фестивала в Рединг преди две години, като това изпълнение на „Out Of The Black“ беше черешката на тортата. След като Майк Кър за пореден път ни показа на какво е способна една бас китара с достатъчно количество ефекти, докато Бен Тачър беше оставил барабаните настрана, за да се докосне до публиката, двамата завършиха с кавър на вечната класика на Black Sabbath – Iron Man.

Nirvana и Flea (RHCP) – Smells Like Teen Spirit на Hollywood Rock Festival

Доста любопитно изпълнение на най-популярната песен на Сиатълската банда. Към Кърт и компания на сцената се включва басистът на Red Hot Chili Peppers, Майкал Балзари – Flea, на… тромпет. Може би единственият шанс да чуем солото на „Smells Like Teen Spirit“ изпълнено на този инструмент.

Queen на Live Aid

Концертът на концертите, участието на участията. Няма достатъчно думи, които могат да опишат това, което Queen правят на Live Aid. Най-близките са – променят историята. Феноменален Фреди и публика, която следва всяко негово желание без да го изпуска от поглед. Няма как да се направи подобен материал без да се спомене за това изпълнение. Тук не мога да се огранича до една песен и пускам целите 25 минути изящество.

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Момчил РусевPearl Jam - големите звезди на Сиатълската сцена31.07.2016

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от септември, които трябва да слушатеМузика