„Джак Рийчър 2“ получава зелена светлина и първокласен режисьор

25.08.2015

В началото на 2013-а година по кината в цял свят излезе „Джак Рийчър“, чудесен екшън трилър, издържан в класически (тоест, не компютърно генериран) визуален стил от режисьора си Кристофър МакКуари и звездата си Том Круз. Филмът беше базиран на романа ‘One Shot’ на Лий Чайлд, който пък на свой ред е само част от дълга литературна поредица от автора с Джак Рийчър за главен герой. Феновете на тази поредица и на филма с Том Круз сега имат повод за радост – продължението е получило зелена светлина и дори първокласен режисьор зад камерата.
edward-zwick-PodMostaСтава дума за Ед Цуик, човекът зад известни ленти като „Последният самурай“ с Круз и „Кървав диамант“ с Леонардо ДиКаприо.

Вижте още: Топ 5 филмови роли на Леонардо ДиКаприо, сред които и тази в „Кървав диамант“, и пълен биографичен профил на Том Круз, покриващ целия му професионален и личен път до наши дни

Цуик вече е започнал да се подготвя за проетка чрез четене на романи за Джак Рийчър и конкретно на историята, върху която ще се базира продължението – ‘Never Go Back’. В нея Рийчър се завръща във Вашингтон, за да се срещне със своя стара приятелка, но я открива в затвора и остава принуден да разбере какво се е случило.
jack-reacher-tom-cruise-PodMostaРежисьорът вече потвърди, че ще се опита да запази максимално реалистичния стил на филмите за Рийчър и няма да се опитва да постига нивата на зрелище в поредицата „Мисията невъзможна“ със звездата си Том Круз.

Вижте още: Ревюто ни за „Мисията невъзможна – Престъпна нация“

Цуик все пак и не отрече, че във филма му ще има привлекателни за окото каскади, и потвърди, че снимките започват през октомври и проектът ще бъде заснет на филмова лента.

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Георги Петров"Код: 999" с Кейси Афлек и Кейт Уинслет - spoiler-free ревю14.03.2016

Още от Под Моста

Стажанти на "Под Моста"Назад във времето на рокендрола, 80-те и денят, в който музиката промени светаМузика