Музика

Какво слуша Polina през 2018-та?

04.01.2019

През декември 2017 Polina (Полина Антонова) издаде Carmen, което беше и нейният авторски дебют – смесица от джаз, R&B и соул. Участието й в The RnB Secrets бе предпоставка, че ще я виждаме по-често на софийската сцена, а преди няколко седмици изкара и новото си парче – “Everything About Me”, което няма как да не харесате.

Ето какво слуша Polina през последните 12 месеца:

The Wave – Lion Babe feat. Leikeli47

Красивата Jillian Hervey, известна още като дъщерята на прекрасната Vanessa Williams и музикалния продуцент Lucas Goodman, са най-сладкото дуо в R&B/Electro Soul жанровете! Слънчевата им музика е задължителна за плейлиста ми всеки ден!

Crew – GoldLink, Brent Faiyaz, Shy Glizzy

GoldLink – директно от Вашингтон поднася hip-hop в колаборация с различни артисти. Открояващ се със стила си, в песента “Crew” си партнира с Brent Faiyaz, друг любим изпълнител от последните години, в която издаде няколко проекта, включително и с групата си Sonder. Според Spotify, “Crew” е най-слушаният трак от мен през 2018, което е и достатъчно изчерпателно защо е в моя топ 10.

Insecure – Jazmine Sullivan feat. Bryson Tiller

Песента е към официалния саундтрак на сериала “Insecure”, който горещо препоръчвам! Jazmine Sullivan – абсолютна класика в R&B/Soul и любим изпълнител за мен. Bryson Tiller е от новата вълна изпълнители, представители на трап R&B музиката, който се включва с втори куплет в песента. Песента е специална за мен, специфична и с послание.

Come Through & Chill – Miguel

Без съмнение Miguel е топ артист за мен! Безкомпромисно пеенe и визия, смесица между алтърнатив и R&B,  един от представителите на така наречения нов жанр Indie R&B. Издадена през 2016, продукт на брилянтния бийтмейкър Salaam Remi и Miguel, в последствие се сдобива и с featuring с J. Cole, а две години по-късно става и част от последния албум на изпълнителя “War & Leisure” и един от хитовете в него.

Big For Your Boots – Stormzy

Сила за Stormzy и дебютния му албум “Gang Signs & Prayer”. UK grime и госпел си правят компания в звученето на песните му. Усили!

Rose in Harlem – Teyana Taylor

Част от дългоочаквания дебютен албум “K.T.S.E”, изцяло продуциран от Kanye West. Песента е посветена на музикалния път и препятствията, които среща, вървейки по него самата изпълнителка. Разказва още, че точно тези пречки са я мотивирали да работи усърдно и да създаде първия си албум с безкомпромисно качество. Семпълът е от песента “Because I Love You, Girl” на вечните The Stylistics. Прави се връзка и с известната поема на 2 pac – “The Rose That Grew From Concrete”.

Old Age – Masego

Едва на 25 години, младият музикант от ямайски произход Masego е стъпил стабилно и респектиращо на сцената. Осен като вокалист е познат на аудиторията с уменията си да свири на саксофон, пиано и барабани. Мултиталантлив и продуктивен набира бързо скорост в чартовете и популярност сред феновете! След двата краткосвирещи албума, логично бе да последва и дългосвирещ такъв, а именно “Queen Tings”, който артистът издаде през есента на 2018. Афро поп, нео соул, джаз фюжън и хаус си правят компания в музиката му.

Untitled – D’angelo

За този човек мога да кажа много, основен източник на вдъхновение и пример за това как трябва да звучи и изглежда музика като тази! Обичам да слушам всяка песен на D’angelo, дано скоро ни зарадва с нещо ново.

Dang! – Mac Miller & Anderson Paak.

Тези хора карат музиката да звучи отново велико! Mac Miller остави ярка следа, обърнете внимание и на лайф изпълненията му – почти винаги с бенд на сцената, гениални инструментали и рап!

А Anderson Paak. следя от самото начало на кариерата му като солов изпълнител – вечно усмихнат и забавен, а музиката му, както казах в първото изречение – велика! DANG!

Turnt Up – Deva Mаhal & Allen Stone

Просто натиснете PLAY и преценете сами.


Очаквайте още материали от поредицата „Какво слушаха?“ в следващите седмици! А ако искате да добавите любимите песни на Polina в плейлист, ние вече го направихме за вас:

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян СимеоновКакво слушаха NU/ANCE през 2018-та?08.01.2019

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от септември, които трябва да слушатеМузика