От Полина до Polina и много, много соул

26.07.2017

За първи път чух Полина да пее преди малко повече от година във Варна. Сплав от соул, джаз и R&B, което си беше още тогава индикация, че имаме нещо различно на хоризонта като изпълнител. Преди няколко седмици излезе и потвърждението на тези мои мисли – дебютният й сингъл “BABY”. Няма да съм от хората, които пръскат величествени слова след само една песен, но Polina е артист, който със сигурност има как да развие сцената в България. И със сигурност носи този нюанс индивидуалност, който да я диференцира от всичко, което сме слушали.

Каква е основната концепция зад теб като изпълнител? Ако приемем, че всеки артист има идентичност или се оформя малко или много като продукт, то каква ти е визията за Polina?

Концепцията на Polina e продукция с художествена стойност, облечена в красива визия и носеща смисъл. Първата голяма стъпка е направена – сингълът от предстоящото ми EP е реализиран, а след няколко месеца ще чуете и останалите песни, които създадохме с удоволствие и любов.

Какво ти костваше дебютният сингъл?

Мина известно време, откакто стъпих за първи  път на сцена, когато си казах – имам нужда да изразя себе си по-откровено, по-лично и емоциите, които ме вълнуват, да оформя в творба. Сингълът и всички останали песни от предстоящото ми EP са гордост за мен.

Каква е историята зад него, т.е. как се случиха този текст, музика?

“BABY” наистина е разказ-любовна история. Порив от една отминала любов и щастието, което е донесла тя. Всеки един от нас се е чувствал поне веднъж  така в живота си – влюбен и пълноценен. Колкото до авторите, инструменталът е дело на MADMATIC, текста написах аз, аранжирахме песента заедно с MADMATIC, а цялата магия записахме във FAQinMUSIC Studio – за мастеринга и микса на “BABY” се погрижи сърдечно FENGI.

В какъв стил би искала да те възприемат хората?

Аз съм соул изпълнител, но напоследък имам и сериозни пориви към джаза. Всеки стил ме обогатява като изпълнител и в музиката, която правя определено се отразява. Чувствам се свободна да комбинирам елементи от различни стилове в творчеството си.

Ако песента имаше клип, как си го представяш?

Реално, винаги съм искала първият ми клип да е анимиран и съм доволна от резултата. Иван Алексиев /Вантка/ направи анимирания лирикс клип, а клипът, от своя страна, изразява духа на песента. Нежни тонове, двама влюбени, семпла стая с много музика и любов.

Кое е най-хубавото нещо, което си чула или прочела като коментар за песента?

„Ето такава българска музика искаме!”

„Стартирам деня си с “BABY” и чаша кафе.”

„Обичам да те слушам. Искам още!”

Ликувам!

Във Варна си популярна. Мислиш ли да атакуваш други градове с участия и лайвове?

Знаеш, че артистът мечтае за все по-широка аудитория. Въпрос на време е това да се случи. Софийската клубна сцена е следващата стъпка.

Кое е най-хубавото нещо в съвременната българска музика?

Има вълна от изпълнители и музиканти – експериментатори и съвременни артисти, много се радвам, когато чуя нещо на световно ниво. Споменавам веднага – DAYO!

Кое е най-лошото нещо в съвременната българска музика?

Балкански поп + Регетон + „БГ рап” с евтина визия и без капка художествена стойност. Под евтина визия не разбирайте нискобюджетен продукт. Което не знам дали не е и по-лошо от нискобюджетен продукт.

За какво мечтаеш?

Мечтая за повече музика, която вдъхновява, изпълнена от одухотворени, свободни и смели артисти в България!

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян СимеоновКакво слуша Polina през 2018-та?04.01.2019

Още от Под Моста

Боян Симеонов5 албума от юли, които трябва да слушатеМузика