Музика

Какво слушаха Innerglow през 2018-та?

17.01.2019

Започваме този материал със свежата новина, че на 25-ти януари в бар „Петък“ е промото на новия сингъл на Innerglow – Chained In Love.

През 2018-та издадохa втория си сингъл Rising Sun, с който стигнахa до много нова публика, пообиколихa страната за участия, направихa общи концерти с Остава, Hayes & Y, Jin Monic, Nu/Ance, Taking Heed и успяхa да създадат доста нова музика, която постепенно ще изкарват. А от края на годината поне временно са трио. 

Тодор, Матей и Петър от Innerglow споделиха проектите, които ги вдъхновяват:

Тодор

Trench – Twenty One Pilots 

Twenty One Pilots е групата, от която в Innerglow сме най-повлияни напоследък. Те са вдъхновение във всеки един аспект и правеха смислена музика далеч преди да станат част от мейнстрийма. Много ме радва и партньорството им с Пол Мийни от друга любима група, Mutemath. Той е продуцент и съавтор на доста от песните в последния албум Trench, който слушаме интензивно.

 

Random Access Memories – Daft Punk

Вече минаха няколко години от излизането на този албум, но аз май го слушам все повече и повече, което няма как да не окаже влияние върху композициите на Innerglow. 🙂

bellyache – Billie Eilish

Все по-впечатлен съм от всичко нейно, но това категорично е песента, която най-много слушах от лятото насам.

Racine Carrée – Stromae

Още един албум, който продължавам да слушам година след година и сякаш да попивам все повече. Липсват ми нови песни от Stromae, но тук има такова богатство от вдъхновения, че няма скоро да се наситя.

Sigh No More – Mumford & Sons

Все още слушам предимно първите два албума на групата, макар че тази година излезе нов. Измежду всички сравнително нови банди, които съм заслушал, те са най-близки до мен, с акустичното звучене, с банджото, с поетичните абстрактни текстове. Продължавам да слушам много класики като Creedence, The Beatles, Фил Колинс, Саймън и Гарфънкъл, Боб Дилън, а Mumford & Sons са някак естественото продължение.

 

Матей

Twenty One Pilots е един от проектите, които ми направиха голямо впечатление през 2018 г. Реално, наскоро ги открих и в музиката им ме впечатли специално как е продуцирана, тъй като самият аз се занимавам с продуциране и ми се стори доста интересно как са изградени техните парчета, които подхождат като стил и на една от групите ми Innnerglow и вплитат приятни мелодии и хармонии със съвременен звук.

Overtime – Knower

Друг интересен проект и песен, които открих, са Knower с Overtime. Много дива песен, оригинален клип, като цяло хората са доста свежи и на живо също свирят доста яко, което е важно за мен като музикант.

 

With the love in my heart – Jacob Collier

Един от най-интересните музикални умове на съвремието. Изключително интересен джазов поглед и интерпретация с много гласове. Музиката му ме вдъхновява. 

 

The Feeling – Hayes & Y

Hayes & Y ме пръснаха с The Feeling – супер свежа и разпознаваема песен с приятна емоция. Много готини.

 

Off the beaten track – Mother’s Cake

Жестоко фънк-рок трио от Австрия, които свирят със страшно много енергия. С Krekhaus правихме съвместен концерт с тях в София и се получи доста готино.

Keep it together – How To Destroy Angels

Открих и How to Destroy Angels – също доста интересен електронен проект на певеца на Nine Inch Nails и жена му.

Groundation – The Next Generation

Groundation пък задоволяват реге влеченията ми, особено със своя велик стил, който смесва реге с джаз. Страхотни. Изскочиха с нов албум тази година – The Next Generation. Изцяло аналогово е записан и звучи доста живо – както си иска регето. Back to the roots.

 

Петър

My Blood – Twenty One Pilots

Twenty One Pilots са общи, но бих добавил My Blood – един от новите сингли. В My Blood ме изкефи минималистичното звучене и препратките към 80’s synth pop. Цял месец си я пях.

 

Dance Macabre и като цяло албума Prequelle – Ghost

Доста тематичен албум с тежки заглавия и проницателни текстове. Това е четвъртият албум на Ghost и този, който ги утвърди като mainstream act на световната сцена. Всяка песен ти остава в главата и ти се иска да я чуеш отново.

Viper – The Black Swells

Бих сложил The Black Swells за българска банда с новия си албум и конкретно парчето Viper. The Black Swells изгърмяха с жесток албум. Атмосферата напомня на 60-те със завладяващото сърф звучене. Viper и видеото към него са задължителни за консумация!

 


Очаквайте още материали от поредицата „Какво слушаха?“ в следващите седмици! А ако искате да добавите любимите песни на Innerglow в плейлист, ние вече го направихме за вас:

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon
Боян СимеоновКакво слушаха Grimaze през 2018-та?03.01.2019

Още от Под Моста

колаж сериали 2021
Деница ДимитроваНовите сериали в края на 2021: какво излезе и какво остава да гледамеКино