Най-добрите дебилни филми за гледане в компания!

03.06.2013

Да избираш филми за гледане в компания е деликатно изкуство, граничещо по майсторство с гравюрата или кунг-фу способностите на Нео (впрочем, Матрицата е пословично лош избор). В това начинание е нужно да се съобразят множество фактори – каква е компанията, доколко съществува хомогенност в чувството за хумор на различните хора, колко сте изпили, колко ще изпиете и прoчие, но най-важно от всичко е какво целите. Ако целта ви е да се съберете и да гледате качествен филм в тиха среда – нищо чудно, че не движим в една компания.

Вижте още:  БРИТАНСКИТЕ ХУМОРИСТИЧНИ СЕРИАЛИ

Алтернативно, ако желаете да се пръснете от смях на нещо дебилно/абсурдно/сюрреалистично/ужасяващо лошо, надпреварвайки се кой ще направи по-точния коментар или препратка, то тогава сте добре дошли в моя домашен киносалон. Без повече церемонии, представям ви най-добрите филми за компания:

mega-shark-vs-giant-octopus-pack Mega Shark VS Giant Octopus
Категория: I don’t want to live on this planet anymore
Често съм ровил в класации от типа „Най-пословично лошите филми на всички времена“ в търсене на нещо подходящо, най-често при никакъв или малък ефект. За щастие понякога се появява скрит диамант, който да осмисли всички разочароващи филми преди това: Мега Акула срещу Гигантски Октопод.

Сюжетът на филма се върти около внезапното пробуждане на две праисторически чудовища, доскоро замразени в океанските дълбини в резултат от последната Ледена епоха. След няколко мистериозни злополуки (никога повече няма да се чувствам безопасно в Боинг-747), научното съсловие хвърля всички сили в опити да бъдат спрени колосите. След като безуспешно пращат малки бойни кораби срещу тях, достигат до брилянтната идея да примамят по едно от чудовищата съответно към брега на Сан Франциско и Токио (човек би си помислил, че след Годзила японците ще имат едно наум) и тогава да пратят същите малки бойни кораби срещу тях. Серия от научни пробиви и зашеметяващи планове ще доведе до финалната битка, в която и двата звяра ще заспят завинаги… Или?

Кинематографски филмът е още по-голямо приключение. Гениалностите включват повторното използване на едни и същи кадри, пръснати из целия филм (понякога черно-бели или огледално обърнати), а CGI на филма прилича на пластилинови изработки на дете. Що се отнася до актьорския състав, ще се насладите на перверзен ирландски дядка, доза китайци и Lorenzo Lamas (!), който през целия филм се чуди как е стигнал до такова дъно.

Вижте още: НЕВЪЗПЯТИ УДОВОЛСТВИЯ – ПЪРВИ СБЛЪСЪК СЪС СЛАДКАТА ПИЦА

П.С. Филмът има и продължение, очаквайте обширно ревю, когато го изгледам.

Singham
Категория:   ДААААААА!!!!!!!!!!

Ако ме пратят на самотен остров и ми е позволено да взема със себе си само един филм, то той ще е Singham. Този шедьовър на индийското кино преплита в себе си елементи на екшън, криминале, драма, комедия и мюзикъл, постигайки хармонична еклектика. Динамиката му е невиждана за холивудските стандарти (в компанията си спечели определението „2 часа и половина трейлър“), а употребата на забавен каданс изпълва близо половината от общото времетраене. Една история за справедливост и корупция, за любов и омраза, за реда и беззаконието – Singham няма остави никого безразличен.

Sex and the City 2

Категория: Четири маргарити и щипка шармантност
Каквото и да кажа за този филм, няма да бъде и частичка толкова на място, колкото го е поставил Reginald D Hunter – американският комик с британско чувство за хумор:

http://www.videobash.com/video_show/reginald-d-hunter-on-sex-and-the-city-294681

Събрахме се, гледахме го.

Всичко е ИСТИНА.

Продължава на следващата страница

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Под Моста7 филма, които ще ви провокират да се замислите09.03.2018

Още от Под Моста

Карина НиколоваНина Николина или когато българският фолклор срещне джазаМузика