Най-добрите дебилни филми за гледане в компания!

03.06.2013

Да избираш филми за гледане в компания е деликатно изкуство, граничещо по майсторство с гравюрата или кунг-фу способностите на Нео (впрочем, Матрицата е пословично лош избор). В това начинание е нужно да се съобразят множество фактори – каква е компанията, доколко съществува хомогенност в чувството за хумор на различните хора, колко сте изпили, колко ще изпиете и прoчие, но най-важно от всичко е какво целите. Ако целта ви е да се съберете и да гледате качествен филм в тиха среда – нищо чудно, че не движим в една компания.

Вижте още:  БРИТАНСКИТЕ ХУМОРИСТИЧНИ СЕРИАЛИ

Алтернативно, ако желаете да се пръснете от смях на нещо дебилно/абсурдно/сюрреалистично/ужасяващо лошо, надпреварвайки се кой ще направи по-точния коментар или препратка, то тогава сте добре дошли в моя домашен киносалон. Без повече церемонии, представям ви най-добрите филми за компания:

mega-shark-vs-giant-octopus-pack Mega Shark VS Giant Octopus
Категория: I don’t want to live on this planet anymore
Често съм ровил в класации от типа „Най-пословично лошите филми на всички времена“ в търсене на нещо подходящо, най-често при никакъв или малък ефект. За щастие понякога се появява скрит диамант, който да осмисли всички разочароващи филми преди това: Мега Акула срещу Гигантски Октопод.

Сюжетът на филма се върти около внезапното пробуждане на две праисторически чудовища, доскоро замразени в океанските дълбини в резултат от последната Ледена епоха. След няколко мистериозни злополуки (никога повече няма да се чувствам безопасно в Боинг-747), научното съсловие хвърля всички сили в опити да бъдат спрени колосите. След като безуспешно пращат малки бойни кораби срещу тях, достигат до брилянтната идея да примамят по едно от чудовищата съответно към брега на Сан Франциско и Токио (човек би си помислил, че след Годзила японците ще имат едно наум) и тогава да пратят същите малки бойни кораби срещу тях. Серия от научни пробиви и зашеметяващи планове ще доведе до финалната битка, в която и двата звяра ще заспят завинаги… Или?

Кинематографски филмът е още по-голямо приключение. Гениалностите включват повторното използване на едни и същи кадри, пръснати из целия филм (понякога черно-бели или огледално обърнати), а CGI на филма прилича на пластилинови изработки на дете. Що се отнася до актьорския състав, ще се насладите на перверзен ирландски дядка, доза китайци и Lorenzo Lamas (!), който през целия филм се чуди как е стигнал до такова дъно.

Вижте още: НЕВЪЗПЯТИ УДОВОЛСТВИЯ – ПЪРВИ СБЛЪСЪК СЪС СЛАДКАТА ПИЦА

П.С. Филмът има и продължение, очаквайте обширно ревю, когато го изгледам.

Singham
Категория:   ДААААААА!!!!!!!!!!

Ако ме пратят на самотен остров и ми е позволено да взема със себе си само един филм, то той ще е Singham. Този шедьовър на индийското кино преплита в себе си елементи на екшън, криминале, драма, комедия и мюзикъл, постигайки хармонична еклектика. Динамиката му е невиждана за холивудските стандарти (в компанията си спечели определението „2 часа и половина трейлър“), а употребата на забавен каданс изпълва близо половината от общото времетраене. Една история за справедливост и корупция, за любов и омраза, за реда и беззаконието – Singham няма остави никого безразличен.

Sex and the City 2

Категория: Четири маргарити и щипка шармантност
Каквото и да кажа за този филм, няма да бъде и частичка толкова на място, колкото го е поставил Reginald D Hunter – американският комик с британско чувство за хумор:

http://www.videobash.com/video_show/reginald-d-hunter-on-sex-and-the-city-294681

Събрахме се, гледахме го.

Всичко е ИСТИНА.

Продължава на следващата страница

1|2Next page sign

Facebook share icon Twitter share icon Linkedin share icon

Деница ДимитроваРолите на Кристен Стюарт, заради които трябва да я взимаме насериозно05.08.2020

Още от Под Моста

Деница Димитрова„Мер от Ийсттаун“ или да оцеляваш в сенките от миналотоКино